4,2 vivino

ZUCCARDI - "WINEGROWER’S WINES" - Paraje Altamira - Argentina

325,00 kr
  • Køb 3 for 295.00 pr. fl. og spar 10%

 

"Out Limits"

Tito Zuccardi er en vin uden grænser. Den er opkaldt efter Sebastiáns bedstefar, en stor visionær og iværksætter, der plantede familiens første vinmarker. Det er en blanding af klassiske og ukonventionelle varianter fra Uco-dalen.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandArgentinsk
OmrådeMendoza
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Malbec
God TilFaste oste, Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2021
Alkohol14 %
Vivino4,2
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Toasty vin, som er lagret på franske egetræsfade. En rig og elegant vin med alle frugtsmage af Malbec, brombær, blomme, sorte kirsebær suppleret med et strejf af velsmagende smag af Cabernet Franc, hovedsageligt peber og krydderier.

tabs-icon2 Smag

Toasty vin, som er lagret på franske egetræsfade. En rig og elegant vin med alle frugtsmage af Malbec, brombær, blomme, sorte kirsebær suppleret med et strejf af velsmagende smag af Cabernet Franc, hovedsageligt peber og krydderier.

Beskrivelse

Winemaker Sebastián Zuccardi blev i 2015 for anden gang kåret til “Winemaker of the Year” i Gaucho Annual Winemaker Awards i London. Wine Enthusiast har nomineret Familia Zuccardi til New World Winery 2015 og Decanter har udråbt José Alberto og Sebastián Zuccardi som værende blandt de fem mest indflydelsesrige personligheder i argentinsk vin.

Tito Zuccardi blev skabt af Sebastián som en hyldest til sin bedstefar Tito, en stor innovator, der plantede Zuccardis første vinmarker. Malbec (85%) og Cabernet Franc (15%) fra Zuccardis fantastiske Paraje Altamira-vingård er blandet for at skabe denne rige, toasty vin, som er lagret på franske egetræsfade. En rig og elegant vin med alle frugtsmage af Malbec, brombær, blomme, sorte kirsebær suppleret med et strejf af velsmagende smag af Cabernet Franc, hovedsageligt peber og krydderier.

Vingårdens hjemmeside HER  -  Se en dejlig video fra den relative nye vingård HER 

Hvad anmelderne siger
  • 94James Suckling

    Shows good depth of black cherries, scented violets, dried herbs, black licorice and cloves. A full-bodied malbec that shows tension on the palate, with fresh acidity and lots of dusty tannins. Nervy and nicely austere with a chalky finish.

  • 93Robert Parker's Wine Advocate

    Despite the very warm year and the slightly higher alcohol (14.5%), the 2020 Tito Zuccardi feels impressively fresh and balanced with no heat or ripeness. They harvested earlier, and the wine is fine-boned and velvety, with more fruit than the 2019 or 2021 that I tasted next to it. Here the Malbec, which is the majority, is fermented together with the Cabernet Franc, and the two varieties feel very integrated together. This transcends the difficulties of the vintage. Rating: 93+

Område og Producent

Sebastián Zuccardi voksede op i en familie, der havde en stærk visionær og innovativ ånd. Siden 1963, da hans bedstefar plantede de første hektar vinstokke i Maipú, Mendoza, er Zuccardi-familien ikke holdt op med at vokse og udvikle sig. Det er blevet førende inden for argentinsk vinproduktion.

Fra sin far, José Alberto Zuccardi, arvede Sebastián beslutsomheden og ønsket om konstant at stræbe efter ekspertise. 

I dag står Sebastián, tredje generation af familien, i spidsen for et ungt team af landbrugsingeniører og enologer, som er ansvarlige for at producere vine af højeste kvalitet i Uco-dalen.

På hans initiativ har vingården siden 2008 haft et forsknings- og udviklingsområde, dedikeret til at studere terroiret og de forskellige variabler, der påvirker vinkvaliteten. Målet, med Sebastiáns egne ord, er "ikke at stræbe efter perfekte vine, men vine, der udtrykker stedet, regionen."

Byggeriet af vores vingård begyndte i 2013 og det blev indviet i 2016. Bygningen er en hyldest til bjergene, som definerer regionens klima og jordbund.

Konstruktionen blev udført med naturlige materialer, sten fra landet: runde, hvide, kalkede. Bygningen er lavet med cement, udefra og ind, fra stenmurene til de epoxyfrie cementtanke, hvor vinene laves.

Tankene og beholderne er resultatet af mange års eksperimenter i jagten på det ideelle kar, hvilket resulterer i den tilspidsede hals, det element, der gør det muligt at arbejde mere naturligt med druesaft og vin.