THY WHISKY NO. 19 – P X - Guldmedalje ved Worlds Whisky Awards 2023

3.500,00 kr

 

"THY No 19"

Drengene fra Thy laver nogle af denne verdens bedste whisky'er. Hver gang de kommer med en ny udgivelse falder anmelderne i svime. Denne gang har vi igen kun kunnet købe 6 fl. fra destilleriet. Det er ikke meget, så det er først til mølle. Vi har pt kunnet købe et par flasker mere af denne fantastiske whisky, som mange siger er den bedste man har lavet hidtil. Prisen er allerede astronomisk og fortsætter op, da den lige har vundet guldmedalje ved Worlds Whisky Awards.....

TypeWhisky
Indhold i CL50
LandDansk
2 stk. På lager
Beskrivelse

”PX” er en aftapning på fadstyrke af ét stort gammelt 500 liters sherry fad fra Thy Whisky's lager. Whiskyen har fået tilnavnet PX efter den rosinsøde sherry, der har ligget på fadet i 80-100 år før det ankom til deres destilleri.
Whiskyen er destilleret på en blanding af pale malt og mørkristet karamelmalt, som giver en tydelige brændt karamelsødme til whiskyen, som spiller smukt sammen med de dybsøde noter af rosiner og brun farin fra det gamle PX fadet.
Fadets alder duftes og smages tydeligt, med ædle hengemte, støvede og jordagagtige aromaer i whiskyen.
I samspillet fremkommer noter af kakao og mørk chokolade. Under de mørke krydrede aromaer ligger stadig den karakteristiske frugtige karakter af en Thy Whisky, som skaber lidt lethed og kontrast til den intense sødme. Resultatet er en intens og kompleks fadstyrke whisky. Destilleriet siger selv, at de ikke har tappet lignende før.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 19 – PX
KORN: Evergreen/Propino dyrket økologisk
på Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 5 år
DESTILLERET: Sep 2016
TAPPET: Maj 2022
ANTAL: 696 stk.
MALT: Pale og cara-münich malt
FAD: Ex-PX sherry butt
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
59,1 % vol.

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene fra Thy whisky. Dette fad har vi kommet rå-rom på og lader rommen modne i over 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n