4,2 vivino

Immortalis wines - Priorat - Catalonia.

195,00 kr
  • Køb 6 for 149.95 pr. fl. og spar 24%

 

"Priorat"

Den lille vinregion Priorat, som ligger i Catalonien, som igen ligger i det nordøstlige Spanien er blevet berømt i de sidste par årtier takket være dens intense, fyldige rødvine; den klassiske Priorat-vin er druer fra gamle vinstokke Garnacha og Carinena , og har ofte koncentreret aroma af lakrids, tjære og kirsebær.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådePriorat
FyldeFrisk, Fyldig, Kraftig, Mineralsk, Tør
DruerCarinena, Garnacha
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2021
Alkohol14 %
Vivino4,2
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Smagen er kompleks og velafbalanceret med en blød og rund struktur, der giver en behagelig og langvarig eftersmag. Immortalis Priorat er en vin, der egner sig godt til at blive gemt i nogle år, da den har potentiale til at udvikle sig yderligere i flasken.

tabs-icon2 Smag

Smagen er kompleks og velafbalanceret med en blød og rund struktur, der giver en behagelig og langvarig eftersmag. Immortalis Priorat er en vin, der egner sig godt til at blive gemt i nogle år, da den har potentiale til at udvikle sig yderligere i flasken.

Beskrivelse

Priorat handler om skiferen: llicorella. det er det, der giver mineraliteten. - Så er der de svimlende forskellige vingårdsaspekter; skråningerne, som spænder fra 5 % til stejle 95 %; og den gennemsnitlige nedbør, som varierer fra 450 mm til 750 mm på tværs af DOQ. (DOQ? Det er topvurderingen for enhver DO i Spanien, kun delt med Rioja, hvor den er kendt som DOC. 

Der er intet konsekvent ved stedet. undtagen måske dens isolation og herlige mystik. - Til dels som følge af denne isolation har Priorat gennemlevet tider med alvorlig forarmelse. 'så sent som i begyndelsen af ​​1990'erne'. - Omkring årtusindet begyndte en anden æra, hvor en ny generation af vingårde startede op, og vinproducenter genoplivede familievingårde og gamle vinmarker.

De bedste Priorat-vine har en klar identitet, normalt med en blækfarve og en tæt, rig tekstur. Der er ofte en tydelig friskhed typisk for Garnacha dyrket i de højeste højder på rødt ler.

Cariñena skal håndteres med omhu. Den giver lavere alkohol og ældes godt. Men den har brug for dårlig jord, så den fungerer fantastisk i dette lille vindistrikt, hvor der er under 2000 ha. vinmarker og lige omkring 100 vingårde.

En nænsom fadlagring for at bevare friskheden fra de håndhøstede druer, samt en skånsom behandling af mosten gør denne vin til et super godt køb når vi taler de dejlige vine fra Priorat.

Til mad vil vi foreslå: Lam eller braisserede retter, men også faste spanske oste vil være godt.

Vingårdens hjemmeside HER - En dejlig video fra Priorat HER

Område og Producent

Vingården Pago Aylés råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og i 1998 blev vineriet bygget. Vingården Aylés har siden 2010 været klassificeret som Vino de Pago eller D.O. Pago. Denne klassifikation blev indført i 2003 af det spanske parlament og gives ikke til et helt område, men derimod til individuelle vingårde/vinmarker, der opfylder bestemte krav, hvoraf et af dem går på, at der kun må bruges egne druer i vinene. Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.

Vingården ejer også marker rundt om i Spanien, hvor de producerer vin under brandnavne som Aldeya og Immortalis. Disse to brands’ vine hører ikke under Vino de Pago klassifikationen. Det gør deres to signaturvine Senda de Leñadores og Cuesta del Herrero, derimod.

På vingården Immortalis er det: 

Inmaculada, Ana, Federico og Félix, som betragter Immortalis som deres måde at overføre passion for vin på. Hver Immortalis-vin har betydet et uforglemmeligt minde for dem.

 Deres vej slutter ikke her, da de fortsætter med at søge efter udødelige terroirs, og vi vil helt sikkert dele dem med dig.