3,8 vivino

Immortalis wines - Albarino - Rias Baixas

195,00 kr
  • Køb 3 for 150.00 pr. fl. og spar 24%

 

"RIAS BAIXAS"

Rías Baixas er en DO-vinzone i Galicien-regionen i det nordvestlige Spanien, beliggende langs Atlanterhavskysten. Den er bedst kendt for hvidvine lavet af druesorten Albariño. Netop den fantastiske og oversete drue er 100% i denne vin.....

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeRias Baixas
FyldeFrisk, Mineralsk, Tør
DruerAlbarino
God TilAsiat. retter, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi, Tapas
År2022
Alkohol13 %
Vivino3,8
57 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rent og lyst. Strågul med grønlige strejf. Høj intensitet af hvid frugtkød, såsom pære, æble, nektarin og melon. 

tabs-icon2 Smag

Hvide blomsternoter (hvid tjørn) Sprød syre, grådig og intens gennem munden med et sødt løb; balanceret med mineralsk karakter, stenet. Frugtagtig og citron eftersmag.

Beskrivelse

De fineste Rías Baixas-vine er kendetegnet ved deres intense aromatiske stoffer og lange, behagelige blomsteragtige eftersmag, ofte løftet yderligere af et let brus. Områdets granitjord hjælper med at præge vinen med intens mineralitet. -  Regionen strækker sig langs Spaniens Atlanterhavskyst fra lige syd for Santiago de Compostela til den portugisiske grænse, en afstand på omkring 60 miles (100 km). Rías Baixas er opkaldt efter de kystnære vige (eller rías ), der præger landskabet her. -  Ikke overraskende er Atlanterhavet en vigtig indflydelse på Rías Baixas-klimaet. Den gennemsnitlige nedbør er meget høj her, nogle gange over 71 tommer (1.800 mm) om året, og tåger og tåge fra havet bidrager også til det kølige klima. Dette klima er grunden til, at Rías Baixas er så succesfuld med Albariño – de kølende havpåvirkninger hjælper druerne med at bevare den sprøde, læskende syre der er så afgørende for de lokale vines karakteristiske stil.

Vinen høstes sidst i august og den kold macereres for at udvinde den maksimale intensitet af aromaer og terroirets mineralitet. Kontrolleret gæring i rustfri ståltanke ved 15-16 ºC.. 4 måneder med manuelle batonnage. Indfødt gær. Vinen er fra en af subzonerne “Condado de Tea”.

Vingårdens hjemmeside HER - Hvad er Rias Baixas SE HER

Område og Producent

Vingården Pago Aylés råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og i 1998 blev vineriet bygget. Vingården Aylés har siden 2010 været klassificeret som Vino de Pago eller D.O. Pago. Denne klassifikation blev indført i 2003 af det spanske parlament og gives ikke til et helt område, men derimod til individuelle vingårde/vinmarker, der opfylder bestemte krav, hvoraf et af dem går på, at der kun må bruges egne druer i vinene. Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.

Vingården ejer også marker rundt om i Spanien, hvor de producerer vin under brandnavne som Aldeya og Immortalis. Disse to brands’ vine hører ikke under Vino de Pago klassifikationen. Det gør deres to signaturvine Senda de Leñadores og Cuesta del Herrero, derimod.

På vingården Immortalis er det: 

Inmaculada, Ana, Federico og Félix, som betragter Immortalis som deres måde at overføre passion for vin på. Hver Immortalis-vin har betydet et uforglemmeligt minde for dem.

 Deres vej slutter ikke her, da de fortsætter med at søge efter udødelige terroirs, og vi vil helt sikkert dele dem med dig.