3,8 vivino

Immortalis wines - Garnacha - Calatayud - Aragon

149,00 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 17%

 

"Calatayud"

Det lille vindistrikt Calatayud i det nordlige Spanien er virkelige værd at udforske. Spaniens førende vinekspert sammenligner vinene med dem fra Roussilion i Frankrig og når så vinmarksjorden ligner det vi ser i Priorat, er det vine man skal holde øje med. Start med denne basker på ren Garnacha.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeCalatayud
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGarnacha
God TilDansk Julemad, Grillede retter, Kryd. retter, Rødt Kød
År2020
Alkohol15,5 %
Vivino3,8
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Dyb lilla rød farve. Intensitet af røde frugter, krydrede og jordagtige aromaer.

tabs-icon2 Smag

Vilde røde frugter med meget velintegrerede tanniner, glat & krydret finish med en flot syre. Alt dette resulterer i en fyldig rød med meget god balance.

Beskrivelse

Calatayud er en DO vinregion i den sydvestlige del af Aragon, det nordlige Spanien. Det er placeret omkring 55 miles (90 km) fra provinshovedstaden, Zaragoza. - De fleste vinmarker ligger på løs, stenet jord med god dræning og en generøs mængde kalksten. Udbyttet er typisk meget lavt på grund af de barske forhold, hvilket yderligere bidrager til kvaliteten af ​​vinene.

Calatayud er kendt for sine store og dristige rødvine – hovedsageligt lavet af Garnacha- druer, som repræsenterer mere end tre fjerdedele af vinmarksbeplantningerne. Den lokale Consejo Regulador har opstillet kvalitetskriterier i forhold til alderen på Garnacha-vinstokkene, ud fra den antagelse, at jo ældre vinstokkene er, jo mere koncentrerede vil vinene være.

Til denne vin er det udelukkende Garnacha druer der bruges og det er fra over 40 år gamle bush vinstokke. Håndhøstet i den 2. uge af oktober. IMMORTALIS GARNACHA er en vin uden "makeup", der udtrykker terroiret hvorfra den kommer, en vild Garnacha dyrket i høj højde med meget lavt udbytte. (Omkring 2500 kg/ha). Gæring ved mindre end 25ºC i betontanke på 20.000 kg, maceration i 16 dage. - LAGRING: 5 måneder – fransk eg.

Vingårdens hjemmeside HER - Forstå vindistriktet i videoen HER

Område og Producent

Vingården Pago Aylés råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og i 1998 blev vineriet bygget. Vingården Aylés har siden 2010 været klassificeret som Vino de Pago eller D.O. Pago. Denne klassifikation blev indført i 2003 af det spanske parlament og gives ikke til et helt område, men derimod til individuelle vingårde/vinmarker, der opfylder bestemte krav, hvoraf et af dem går på, at der kun må bruges egne druer i vinene. Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.

Vingården ejer også marker rundt om i Spanien, hvor de producerer vin under brandnavne som Aldeya og Immortalis. Disse to brands’ vine hører ikke under Vino de Pago klassifikationen. Det gør deres to signaturvine Senda de Leñadores og Cuesta del Herrero, derimod.

På vingården Immortalis er det: 

Inmaculada, Ana, Federico og Félix, som betragter Immortalis som deres måde at overføre passion for vin på. Hver Immortalis-vin har betydet et uforglemmeligt minde for dem.

 Deres vej slutter ikke her, da de fortsætter med at søge efter udødelige terroirs, og vi vil helt sikkert dele dem med dig.