- Beskrivelse
Klimaet her er semi-kontinentalt, og høsten er forholdsvis sen. Der er et par variationer i jord- og soleksponering, men kombinationen af middelhavsklima og kontinentalt klima gør Saint-Josephs vine karakteristiske. -
Vinmarkerne er stort set plantet på terrasser på ret stejle skråninger, en afgørende faktor for soleksponering og dræning.
Hovedbestanddelen af appellationsjordene er granit, men andre jordarter er til stede og har indflydelse på produktionen. Det sydlige område består af gnejs og kompleks, sur granit. - Mangfoldigheden af jordene giver vinene deres karakter og giver de tre sorter, der dyrkes her, alle de næringsstoffer, de har brug for for at blomstre.
Vinen her er 100 % Syrah, hvilket 98 % af alle rødvine fra Nord-Rhone er. Vinmarkerne hos Ferraton er sur granit og er på den højre bred af Rhone, ved foden af Massif Central. - I september høstes der og druerne afstilkes nænsomt. Maceration tager 20 dage og mosten røres dagligt. - Efter gæring kommes vinen på egetræsfade i 12 måneder.
Vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Priser
90-92 point på www.jebdunnuck.com, december 2019
91-93 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate, januar 2020
92 point på www.vinous.com, marts 2020
- Område og Producent
Vingården Ferraton blev grundlagt i 1946 af vinavler Jean Orëns Ferraton. Det unge og dynamiske team, der i dag står i spidsen for Ferraton, består af folk, der er loyale over for deres arv, mens de bringer ny inspiration til vingården. De har respekt for jorden, naturen og klimaet, og de er ydmyge og loyale over for familietraditionerne, men samtidig tør de prøve noget nyt, og de tør skabe nyt. Alt dette er med til at give Ferraton-vinene identitet. En identitet, der ikke er gået ubemærket hen, for Ferraton er stolte af at være blevet udnævnt til Producteur Artisan de Qualité af Collège Culinaire de France, som er en meget anerkendt forening grundlagt af 15 internationalt kendte franske kokke, som har til formål at promovere den franske gastronomi og dens værdier i hele verden.
En nær ven af Ferratons, Michel Chapoutier, bragte sin knowhow. I 1998 blev vinmarkerne omdannet til økologisk vindyrkning og derefter certificeret. Manr omfavner biodynamikkens kultur.
Biodynamik respekterer livet. Harmoni mellem jorden, planternes stofskifte, livets cyklus og de terrestriske og kosmiske kræfter. Vinstokkene finder en balance uden pesticider, uden kemisk gødskning. De producerede druer er fritaget for eksogene molekyler. Derfor deres rene, ægte og originale aromaer.
Der er anlagt en sti. En korsvej af traditioner, dem fra deres vigneron-forfædre og en moderne ånd inspirerer tilsammen Maison Ferraton Père & Fils.