4,2 vivino

Ferraton - Ermitage "Le Reverdy" 2016 - White Organic

995,00 kr
  • Køb 3 for 850.00 pr. fl. og spar 15%

 

"White heaven"

Dejligt at se disse hvide vine fra Nordrhone. Masser af elegance og kompleksitet. Undervurderet af de fleste. Vi anbefaler at gå på opdagelse i denne skønne vin fra 2016, som over årene har udviklet sig til noget stort.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerMarsanne, Rousanne
God TilBløde Oste, Faste oste, Fisk, Grillede retter, Lagrede Oste, Stærke Oste, Tapas
År2016
Alkohol14 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En moden, sløv stil, med en cremethed af melon, figen, pære og kvæde smag,, bakket op af brioche og sandkage.

tabs-icon2 Smag

En moden, sløv stil, med en cremethed af melon, figen, pære og kvæde smag,, bakket op af brioche og sandkage.

Beskrivelse

L'Ermitage, Reverdy 2017  fra  Domaine Ferraton Père & Fils  er en hvidvin lavet af to parceller, Beaumes (kalksten og alluvial jord) og Méal (terrasser af rullede småsten), så vinstokkens gennemsnitlige alder er omkring 30 år. En blanding af 80% Marsanne , 20% Roussanne . En enestående vingård, omdannet til økologisk landbrug siden 1998 og derefter til biodynamik og certificeret Demeter i 2010. 

Efter presning koldt bundfældes mosten og puttes derefter i tønder (228 liter tønder og 600 liter tønder, 30 % nye) til den alkoholiske gæring. Den malolaktiske gæring og lagringen er i tønder. Vinen lagres på fin bærme i fade i 10 til 12 måneder (afhængig af årgang)

Meget lille produktion 2016 Ermitage Le Reverdy Blanc. Årgangen er fantastisk og giver mere honningmarmelade, trærøg, karameliseret citrus og knuste stenaroma. Rig, velsmagende og koncentreret på ganen, med smuk renhed, den har struktur og en fantastisk finish. Vinen er oppe mod årgangens andre crème de la crème vine og bør ikke gåes glip af. Kan modnes yderligere over 2 årtier. Den eneste ulempe ved disse seneste udgivelser fra Ferraton? De er lavet i små mængder (130 ks.), og der er bare ikke nok. Vidste du at ejendommen administreres af Michel Chapoutier?

Vingårdens hjemmeside  HER

 

Hvad anmelderne siger
ParkerParker92/100
Wine SpectatorWine Spectator94/100
Område og Producent

Vingården Ferraton blev grundlagt i 1946 af vinavler Jean Orëns Ferraton. Det unge og dynamiske team, der i dag står i spidsen for Ferraton, består af folk, der er loyale over for deres arv, mens de bringer ny inspiration til vingården. De har respekt for jorden, naturen og klimaet, og de er ydmyge og loyale over for familietraditionerne, men samtidig tør de prøve noget nyt, og de tør skabe nyt. Alt dette er med til at give Ferraton-vinene identitet. En identitet, der ikke er gået ubemærket hen, for Ferraton er stolte af at være blevet udnævnt til Producteur Artisan de Qualité af Collège Culinaire de France, som er en meget anerkendt forening grundlagt af 15 internationalt kendte franske kokke, som har til formål at promovere den franske gastronomi og dens værdier i hele verden.

En nær ven af ​​Ferratons, Michel Chapoutier, bragte sin knowhow. I 1998 blev vinmarkerne omdannet til økologisk vindyrkning og derefter certificeret. Manr omfavner biodynamikkens kultur. 

Biodynamik respekterer livet. Harmoni mellem jorden, planternes stofskifte, livets cyklus og de terrestriske og kosmiske kræfter. Vinstokkene finder en balance uden pesticider, uden kemisk gødskning. De producerede druer er fritaget for eksogene molekyler. Derfor deres rene, ægte og originale aromaer.

Der er anlagt en sti. En korsvej af traditioner, dem fra deres vigneron-forfædre og en moderne ånd inspirerer tilsammen Maison Ferraton Père & Fils.