4,2 vivino

DOMAINE DANIEL RION & FILS, CLOS VOUGEOT GRAND CRU "LE PETIT MAUPERTHUIS" 2014 - BOURGOGNE

995,00 kr

 

"Vougeot GC"

Noget af det ypperste Bourgogne, som er til at betale. En Grand Cru fra Clos Vougeot er altid kostbar, men Domaine Daniel Rion laver fortryllende god vin og til priser man kan betale.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Vildt
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

 kirsebær, brombær, ribs, blomster, læder.

tabs-icon2 Smag

Smagsmæssigt har vi en svævende lethed. Det er koncentreret, let og stor vin.

Beskrivelse

Daniel Rion grundlagde i 1955 Domaine Daniel Rion et Fils i den lille Côte de Nuits-by Prémeaux-Prissy. Fra 2 hektar til 18 hektar er det gået, og domænet varetages i dag af brødrene Cristophe og Olivier Rion. Gamle vinstokke, økologisk (ikke-certificeret) dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken, så husstilen er dyb, intens, rig og med noter af modne moreller, spejderhagl og bitter kakao.

Rions parcel på den legendariske Clos Vougeot mark ligger i den øverste del af marken og vinstokkene er omkring 40 år gamle. Det er stenet og kalkrig jord og marken er vel blandt de mest kendte vinmarker i hele Bourgogne. Marken blev allerede i  1100-tallet plantet af Cistercienser munke, der ønskede et mere arbejdsomt liv end i Cluny. Den bedste del er øverst på skråningen omkring slottet, den næstbedste midt på skråningen, mens den mindre gode er det ret flade jord nederst på skråningen nær landevejen. Denne Clos Vougeot Grand Cru Le Petit Mauperthuis er lavet med afstilkning af druerne, udblødning i et par dage inden presning og med vinificering  i åbne, rustfrie ståltanke med fermentering i 10 dage og derefter har vinen lagret 15-18 måneder på barriques, hvoraf 70% er nye fade.

Se en video fra vingården HER

OBS: Vingården er i dag lukket og splittet op mellem Daniel Rion's arvinger, så dette er sidste chance for de originale domaine aftapninger.

images

Område og Producent

Familiens ejendom blev etableret i 1955 af Daniel Rion, med oprindeligt kun to hektar vinmarker beliggende i byen Vosne Romanée, overdraget fra sin farfar. Indtil 1978 solgte han sin vin udelukkende til bourgognekøbmænd. I slutningen af ​​70'erne kom hans sønner til ham på gården, der hver medførte nye vinstokke.

En ny vingård er blevet bygget, med en større kælder og en smagskælder. Det var på dette tidspunkt, at det direkte salg til private blev udviklet. I dag tæller vingården 18 hektar vinmarker, i atten forskellige appellationer i seks landsbyer i det flade terræn og bakkerne - Côtes de Nuits: Prémeaux, Nuits - Saint Georges, Vosne - Romanée, Chambolle - Musigny , Flagey-Echezeaux, Vougeot og Marey-les-Fussey. Årlig produktion I dag produceres 800 hektoliter vin (100.000 flasker eller ca. 8.000 kasser). 75% af salget er til eksport (USA, Storbritannien, Japan, Schweiz, Benelux, Tyskland).

Hvis vi skal tale lidt om denne vin og stedet den kommer fra. Clos de Vougeot er anerkendt verden over som en af ​​juvelerne i Bourgognes vinmarker. - Mens Château du Clos de Vougeot ikke længere producerer vin i disse dage, er det stadig symbolet på næsten tusind års Bourgognes historie.
I det 12. århundrede dyrkede munkene i cistercienserklosteret, ejerne af Clos-Vougeot, takket være donationer fra den velhavende Bourgogne-adel og indkøb foretaget af klosteret, vinstokke her. De byggede en mur omkring det dyrebare land Clos de Vougeot, som stadig definerer denne prestigefyldte appellation i dag.
Forvandlet til et renæssanceslot, er dette historiske sted blevet et Mekka for vin og Bourgogne-hyggelighed.

Siden 1934 har Château du Clos Vougeot været sæde for "Confrérie des Chevaliers du Tastevin" (Brødreskab til ridderne af Tastevin (smagekop)), som fandt stedet en værdig ramme for sit arbejde med at fremme Bourgogne-vine i hele verden.