4,1 vivino

Dom. Daniel Rion & Fils - Vosne Romanée villages

595,00 kr

 

"Skybird"

Druerne til denne vin kommer fra to parceller på samlet 1,90 hektar beliggende i 250 meters højde i Vosne-Romanée. På den ene vinmark har vinstokkene en alder som gør, at vinen nu viser en kompleksitet, som faktisk overstiger andre vine fra Vosne-Romanée. Domaine Daniel Rion laver bare gode Bourgogner.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Vildt
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Houlberg's vinblog skriver om denne vin:
Uha … næsen er fjerlet og lys som en blond, fransk pige. Det er blomster, roser, sæbe. grønne blade og nærmest komposterede blade, skovbund og svampe. De lyse bær er kirsebær, hindbær, ribs og de emmer af delikat inderlighed.

tabs-icon2 Smag

Smagsmæssigt blødt – uha igen – cremet, let, lyst, briliant og svævende. Der er lidt kul, de lyse bær fra duften går igen og det er sgu skøn vin. Det er virkelig elegant med lidt jern, blid, blødt og forførende. Sådan skal bourgogne sgu smage

Beskrivelse

Daniel Rion grundlagde i 1955 Domaine Daniel Rion et Fils i den lille Côte de Nuits-by Prémeaux-Prissy. Fra 2 hektar til 18 hektar er det gået, og domænet varetages i dag af brødrene Cristophe og Olivier Rion. Gamle vinstokke, økologisk (ikke-certificeret) dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken, så husstilen er dyb, intens, rig og med noter af modne moreller, spejderhagl og bitter kakao.

Vosne Romanée villages er én af Rions mest personlige vine – fra to små parceller på tilsammen under 2 hektar med meget kalkrig jordbund og situeret forholdsvist højt (230 meter hhv. 325 meter). Stokkene op mod et halvt hundrede år gamle. Næsen er floral, aromatisk og med tydeligt viol- og solbærpræg. Masser af en harmonisk frugt, der er i smuk symbiose med animalske kældernoter, skovbund og vilde svampe som det er helt klassisk i kommunen, der vel nok er Bourgognes fineste. Fløjlsblød skoleeksempel på en Vosne Romanée, der er ligeså dyb og nuancerig, som den er raffineret og balanceret.

Se en video fra vingården HER

OBS: Vingården er i dag lukket og splittet op mellem Daniel Rion's arvinger, så dette er sidste chance for de originale domaine aftapninger.

images

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 2% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
most_user_ratedPopulær blandt Vivino brugere. Mere end 100 bedømmelser
Område og Producent

Familiens ejendom blev etableret i 1955 af Daniel Rion, med oprindeligt kun to hektar vinmarker beliggende i byen Vosne Romanée, overdraget fra sin farfar. Indtil 1978 solgte han sin vin udelukkende til bourgognekøbmænd. I slutningen af ​​70'erne kom hans sønner til ham på gården, der hver medførte nye vinstokke.

En ny vingård er blevet bygget, med en større kælder og en smagskælder. Det var på dette tidspunkt, at det direkte salg til private blev udviklet. I dag tæller vingården 18 hektar vinmarker, i atten forskellige appellationer i seks landsbyer i det flade terræn og bakkerne - Côtes de Nuits: Prémeaux, Nuits - Saint Georges, Vosne - Romanée, Chambolle - Musigny , Flagey-Echezeaux, Vougeot og Marey-les-Fussey. Årlig produktion I dag produceres 800 hektoliter vin (100.000 flasker eller ca. 8.000 kasser). 75% af salget er til eksport (USA, Storbritannien, Japan, Schweiz, Benelux, Tyskland).