4,2 vivino

DOMAINE DANIEL RION & FILS - NUITS ST. GEORGES - PREMIER CRU “HAUTS PRULIERS”

995,00 kr

 

"The Night"

Gamle vinstokke, økologisk dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I næsen duft af vilde bær, rosmarin, saltlakrids, bark og kamfer

tabs-icon2 Smag

Smagen af en stor Bourgogne i et venligt prisleje i forholdet til prisen. Kan nemt gemmes femten – tyve år.

Beskrivelse

Daniel Rion grundlagde i 1955 Domaine Daniel Rion et Fils i den lille Côte de Nuits-by Prémeaux-Prissy. Fra 2 hektar til 18 hektar er det gået, og domænet varetages i dag af brødrene Cristophe og Olivier Rion. Gamle vinstokke, økologisk (ikke-certificeret) dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken, så husstilen er dyb, intens, rig og med noter af modne moreller, spejderhagl og bitter kakao.

De mere end 40 år gamle Pinot Noir vinstokke til Les Hauts Pruliers vokser i en perfekt blanding af grus, ler og kalksten. Sammen med alderen på stokkene giver det perfekt afrundede og modne druer.
Selve navnes “Pruliers” stammer fra de vilde blommetræer, der vokser rundt omkring i kommunen – ‘prunes’ betyder blommer på fransk.
Stilen er markant mere maskulin og kraftfuld end den klassiske Bourgogne, og har masser af personlighed. Det medføder også fremragende lagringspotentiale.

Se en video fra vingården HER

OBS: Vingården er i dag lukket og splittet op mellem Daniel Rion's arvinger, så dette er sidste chance for de originale domaine aftapninger.

images

Område og Producent

Familiens ejendom blev etableret i 1955 af Daniel Rion, med oprindeligt kun to hektar vinmarker beliggende i byen Vosne Romanée, overdraget fra sin farfar. Indtil 1978 solgte han sin vin udelukkende til bourgognekøbmænd. I slutningen af ​​70'erne kom hans sønner til ham på gården, der hver medførte nye vinstokke.

En ny vingård er blevet bygget, med en større kælder og en smagskælder. Det var på dette tidspunkt, at det direkte salg til private blev udviklet. I dag tæller vingården 18 hektar vinmarker, i atten forskellige appellationer i seks landsbyer i det flade terræn og bakkerne - Côtes de Nuits: Prémeaux, Nuits - Saint Georges, Vosne - Romanée, Chambolle - Musigny , Flagey-Echezeaux, Vougeot og Marey-les-Fussey. Årlig produktion I dag produceres 800 hektoliter vin (100.000 flasker eller ca. 8.000 kasser). 75% af salget er til eksport (USA, Storbritannien, Japan, Schweiz, Benelux, Tyskland).