4,2 vivino

Vieux Chateau Mazerat - Saint-Emilion Grand cru

995,00 kr

 

"Plus Maltus"

 

Vieux Chateau Mazerat er Jonathan Maltus’ andenvin, lige efter majestætiske Le Dôme, der har ramt de magiske 100 Robert Parker-point. Dog er der ikke meget ’lillebror’ over Mazerat. Anmeldelserne taler deres tydelig sprog – det her er stor og unik vin, på alle tænkelige måder.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

Dyb granat-lilla farvet 2015 Vieux Chateau Mazerat med ekspressiv creme de cassis, mørk chokolade, charcuteri og blomme og med hints af røgelse, indiske krydderier og cigaræske.

tabs-icon2 Smag

Smagen er stor og rig med faste, kornede tanniner og et strejf af sveske plus en ganske stor struktur

tabs-icon3 Eftersmag

lang jordbundet finish.

Beskrivelse

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion , hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat.

Le Dôme er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.

Består af 80% Cabernet Francog 20% Merlot , vinmarken udgør 3,2 hektar 

Der er en årlig produktion på 1.600 flasker

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

95POINTSCellar Selection - WineEnthusiast

top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
 
Se en anmeldelse af flere af Maltus's vine HER
Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vin, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.

Jonathan-Maltus

Robert Parker har tidligere givet Maltus 100 point

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt elsker han hvad han gør - vinfremstillingslidenskab er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans hold vises stolt i hver flaske.