4,4 vivino

Castello Banfi - Brunello di Montalcino - "Vigna Marrucheto"

795,00 kr

 

"Il Grantissimo"

Banfi laver rigtig mange forskellige typer vin, også vine som ikke er til at skrive hjem om. Deres enkeltmark Brunello'er er i særklasse, men blive rogså behandlet derefter. Kritikerne elsker at hade Banfi, men her elsker de dem kun.....

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,4
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens rubinrød farve, dens buket er elegant og raffineret. Kompleksiteten af ​​aromaerne afsløres i de modne frugtagtige noter af røde blommer og hvide ferskner. 

tabs-icon2 Smag

Fyldig, levende og spændt på ganen, med betydelig syre, den har bløde, velslibede tanniner og en afbalanceret finish, der bliver hængende i ganen.

Beskrivelse

Den italienske vingård, Castello Banfi, der er beliggende nær Montalcino i Toscana, råder i alt over ca. 3.000 hektar. Vingården blev grundlagt i 1978, og der er i dag beplantet ca. 1.000 hektar med vin. Derudover råder vingården over et af Europas mest avancerede wineries samt en fæstning fra det 11. århundrede, som er indrettet som luksusrestaurant. Vingården er i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og også 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.

Druerne til denne vin er dyrket på tre mindre områder af Castello Banfis 10 hektar store Marrucheto-vinmark, som blev beplantet i 2009. Årgang 2016 er den første årgang, der er produceret af denne vin.

Vinmarken er af en Jordbund som er præget af aflejringer af marin oprindelse med grove, godt afrundede småsten, lysebrune i farven, nedsænket i en gullig, til tider brun-rødlig, sandet matrix. I området er der også godt afgrænsede områder med brungulligt lersand.

Trellising System: spurred cordon – Banfi alberello - Vintæthed: 4.167 vinstokke/ha. - Hektar Udbytte: 60 kv/ha.

Gæring: ved kontrolleret temperatur (25-30°C) i Horizon stål og fransk eg.

Lagring: : på 60 og 90 hl franske egetræsfade i 30 måneder.

Se en video om denne specielle vinmark HER

Vingårdens hjemmeside HER - Se en smuk video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

Top 1 % af vine i verden

Top 1 % af vine fra Brunello di Montalcino
 
James Suckling: 96 P
Robert Parker: 96 P
Luca Gardini: 100 P
Område og Producent

Banfi blev grundlagt i 1978 takket være viljen fra de italienske-amerikanske brødre, John og Harry Mariani.

Fra begyndelsen var målet for de to brødre at skabe en avanceret vingård kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af premium-vin.

Sammen med Mariani-familien ser man også Ezio Rivella, som er en af ​​Italiens vigtigste enologer. Han forstod, at ejendommen på grund af jordens rigdom og den privilegerede mikroklimatiske position ville have stor kapacitet til udvikling af fine vine.

I disse år købte brødrene, John og Harry, også Bruzzone, en historisk vingård i Piemonte. Grundlagt i 1860 og specialiseret i produktion af mousserende vin og er i dag kendt som Banfi Piemonte.

Banfi-ejendommen strækker sig syd for Montalcino til grænsen til Val d'Orcia. Af de 7.100 hektar land er omkring en tredjedel beplantet med vinstokke, i en konstellation af enkelte vinmarker. Resten er olivenlunde, frugttræer (hovedsageligt blommer), skov og krat. 

 Som et projekt, der er dedikeret til at fremhæve de værdsatte DOC'er i nedre Piemonte, repræsenterer Banfi Piemonte den perfekte union mellem den hundrede år gamle mousserende vin tradition og en stor erfaring opnået igennem arbejdet i kældrene. Ejendommen strækker sig mellem byerne Novi Ligure og Acqui Terme over et område på 124 acres, hvoraf 114 er vinstokke.

Banfi's dedikation til Toscana har for nylig bragt Banfi til nye territorier. En af de mest stemningsfulde i regionen: Bolgheri, hvor en lille ejendom baseret på etruskernes legende producerer en Bolgheri DOC; Maremma, et område dedikeret til produktionen af ​​Vermentino; og Chianti, mest værdsat til fødslen af ​​Chianti Classico.

Vingården, der er designet til at beskytte druens integritet og rigdom, anvender avanceret teknologi, resultatet af revolutionerende teknisk forskning og innovation. 

Og i denne samme filosofi, der er baseret på kontinuerlig forskning, kom et antal projekter til at foregå på deres ejendom, herunder undersøgelse af Sangiovese kloner og forskning om sammensætning og modning af træ til tønder.

Således er vingården i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.