4,1 vivino

Cascina Tirole - Barolo DOCG - Monforte d' Alba - 2016

295,00 kr

 

"The Few"

Vingården har været i familiens eje siden 1933 og er gået i arv fra far til søn og er vokset i de sidste 20 år takket være den påskønnelse, som Barolo og Barbera har haft over hele verden.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePiemonte
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Svamperetter
År2016
Alkohol14 %
Vivino4,1
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

kompleks og æterisk, med strejf af vanilje, kanel og grøn peber.

tabs-icon2 Smag

tør, stram, men fløjlsagtig, med strejf af lakrids, harmonisk, komplet.

Beskrivelse

Vingården er på otte hektar, og heraf er de syv hektar tilplantet med vinmarker. Massimo Grasso har vinstokke med Nebbiolo, men også lidt Barbera.

Han tog over efter faren i 2004. Siden da er arealet udvidet en smule i markerne og vinificeringen i  kælderen gjort endnu bedre.

Traditioner, håndværket og kvaliteten absolut nødvendige for at han kan lave vine, der er reflekterer deres herkomst på den mest ægte og autentiske måde.

I markerne bruges sprøjtemidler på et minimum, og alt arbejdet i marken lige fra beskæring til håndtering af planterne op til høsten er meget vigtigt for Massimo. 

I kælderen arbejdes der forholdsvist traditionelt ved at vinificere i tanke i rustfrit stål, og ved at bruge store og små egefade, der nænsomt understøtter vinen uden at overdøve. Massimo tilhører ikke en særlig skole, og betragter sig ikke som traditionalist eller som modernist. Han forsøger bare at gøre sit arbejde så godt som muligt.

Monforte d'Alba hvor vinmarkernes højde ligger i ca. 400 meter over havets overflade. Jordtypen er sandet, leret, siltet jord, sydøst/syd-vest eksponering. Klassisk Guyot og en vinificering med maceration af skindene i ca. 20-25 dage i rustfrit stål. Lagring: tre år på store slovenske egetræsfade.

Vingårdens hjemmeside kan du se HER - Se droneoptagelser fra Monforte d' Alba HER

Område og Producent

På flankerne af den vestlige side af Perno-ryggen, bogstaveligt talt i hjertet af Barolo-appellationen, ligger vingården Cascina Tiole fra 1933, hvor Massimo Grasso har lavet de smukkeste vine siden 2004. Du vil ikke nemt møde en mere passioneret vinmager. Efter at have overtaget ledelsen af ​​huset fra sin far i 2004, har han foretaget flere ændringer, som har løftet kvaliteten af ​​vinen. Af de 8 hektar, der omgiver huset, dyrkes 4 til druer. Massimo ejer blandt andet et stort stykke af Santo Stefano marken, som hans flagskib Barolo er lavet af. Han bruger en ret traditionel måde at lave Barolo på, hvor han bruger en medium gæring/maceration i stål, hvorefter ældningen foregår i stort træ i (afhængigt af år) mindst 24 måneder. Tioles Barolo-vine har et langt lagringspotentiale og bliver dermed kun mere interessante med årene.

Elskere af en kraftig Barbera til vinteraftener kan også banke på Massimos dør. Han laver en vin af gamle vinstokke, som man næsten kan stå oprejst.

Fin lille familievirksomhed med en årlig produktion på omkring 20 tusinde flasker.