4,2 vivino

LE STRETTE - BAROLO - “BERGERA PEZZOLE”

540,00 kr
  • Køb 3 for 450.00 pr. fl. og spar 17%

 

"Le Ultra"

Le Strette betyder oversat fra italiensk båndet. Båndet mellem den kultiverede jord og geologien på vinmarken. Mauro og Savio har arvet forældrenes tæft for vinavl og i 1997 købte de Le Strette og moderniseringen afsluttet få år senere. En ganske lille gård men med masser af erfaring. Her en af de mest sjældne Barolo......

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2016
Alkohol15 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I glasset er det en typisk Novello-Barolo med stor, stram og dyb koncentration på næsen, hvor noter af balsamico, violer, kanel, kakao og sødmefulde frugter er fremherskende.

tabs-icon2 Smag

På ganen er den stram, kraftfuld og struktureret, med stærke, men bløde tanniner og en fremragende krop.
Det er en Barolo med et stort udviklingspotentiale

Beskrivelse

Le Strette ligger i Barolo-området, nærmere bestemt kommunen Novello, hvor også langt størsteparten af husets markparceller er placeret. I 1997 realiserede brødrene Mauro og Savio Daniele en fælles drøm: Deres egen vingård – Le Strette. Vin havde de i blodet fra forældrene, suppleret med uddannelser i henholdsvis vitikultur (processerne i marken) og ønologi (vinmageri) samt flere års erfaring fra arbejde hos andre producenter. Mauro har arbejdet som vinmager i 25 år for Ceretto. I marken arbejder Le Strette med hård beskæring og selektion gennem hele sæsonen. Dette sikrer optimal koncentration og modne druer. Certificeret bæredygtigt vinbrug, så ingen sprøjtemidler eller anden hårdhændet behandling af naturen. Stilmæssigt forholder brødrene sig pragmatisk til diskussionen mellem traditionalister og modernister. Som udgangspunkt er husstilen traditionel, med en snert moderisme.
Selv siger de “vinene skal give udtryk for terroiret i bredeste forstand og det indebærer selvfølgelig også et element af tradition og historie. Vi er dog ikke fundamentalister”.

Barolo Bergera-Pezzole , en interessant cru i Novello kommune, er med tiden blevet vingårdens vigtigste vin. En historie og endnu en topvin fra Mauro og Savio: I 1997 begyndte Barolo Nebbiolos tilbagevenden til de gamle jordlodder først i Bergera og derefter i Pezzole. I 2003 fandt den første høst sted: lige fra begyndelsen var det en ideel vin til at lade Le Strette nå en vigtig plads blandt de bedste Barolo-kældre i Piemonte.

Druerne høstes i en højde af 420 m.o.h. i en jordbund af kalksten blandet med ler og sand. Blød presning og afstilkning
Gæring og maceration i stålkar i i alt 28 – 35 dage Lagring i ca. 12 måneder i små træfade, som ikke er nye og eftermodnes i større fade i yderligere 15-20 måneder.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Le Strette-vingården, der blev grundlagt i Novello i 1997, henter sit navn fra den gamle landsby, hvor den ligger, hvor den oprindelige smalle adgangsvej går forbi gamle huse, før den afslører en panoramaudsigt over de bedste vinmarker i Barolo- og Langhe-bakkerne.

Ejerne Mauro og Savio Daniele arvet den samme lidenskab for vin som deres forældre Giulio og Giuliana. Ved hjælp af Gino Lagorio og hans familie anerkendte de øjeblikkeligt potentialet i Novello kommunen, et område dedikeret til Nebbiolo-druesorten med dens værdsatte og berømte Barolo cru (Menzioni Geografiche Aggiuntive) [underregion med produktion specifikation]), ikke at glemme druesorterne Barbera, Dolcetto og Nascetta i Novellos kommune.

Deres arbejdsfilosofi er klar: At pleje disse indfødte vinstokke for at få frem karakteristikaene for druerne selv og i den region, hvorfra de kommer. 
Fra underregionerne (MGA) i Bergera-Pezzole, Corini-Pallaretta og Bergeisa, der producerer Barolo, til Nascetta i kommunen Novello, der inkluderer vinmarker fra Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, bringer Le Strette-vingården værdien af region til de vigtigste italienske og oversøiske markeder.

Den nye vingård, der blev opført i 2002, er den perfekte blanding af tradition og modernitet, et fyrtårn for miljømæssig bæredygtighed kombineret med implementeringen af ​​vinfremstillingsteknikker, der får mest ud af de forskellige sorter, der produceres.

UNI 11233 er den italienske standard, der implementerer principperne for landbrugsproduktion i overensstemmelse med den integrerede landbrugsmetode (nu konsolideret på europæisk og internationalt niveau), som gør det muligt at få et produkt (i dette tilfælde druen og derfor vinen)  certificeret ved hjælp af miljømæssigt bæredygtige, sikre og sporbare metoder på alle trin i processen.

Dette er vigtigt for at tilbyde forbrugerne en sund, sund vin, der respekterer miljøet og er en ægte ambassadør for Langhe's store vine. Certificeret miljømæssig bæredygtighed: de vigtigste punkter. Dette praktiseres i høj grad på vingården