3,8 vivino

Bertani - Ripasso - Valpolicella DOC

125,00 kr
  • Køb 6 for 99 pr. fl. og spar 21%

 

"Bertani RIP"

Bertani er det mest ikoniske vinhus i Valpollicella og laver i dag de bedste Ripasso vine efter de helt traditionelle metoder. Her bliver ikke sprunget over hvor gærdet er lavest, hvilket efterhånden sker med mange mange Ripasso vine. Køb den ægte vare. Det har du fortjent....

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeValpollicella
FyldeFrisk, Frugtig, Halv Tør
DruerCorvina, Merlot, Rondinella
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
Duft

koncentreret og kompleks frugtduft

Smag

En varm, moden vin, hvor Valpolicellas egenskaber fremhæves, knyttet til friskhed og drikkelighed, men også de rigere og mere koncentrerede noter af chokolade og surkirsebær, der kan tilskrives de tørrede druer.

Beskrivelse

Bertani er i dag et yderst solidt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto. Bertani har en konstant stigende distribution i både Europa og resten af verden. Bertani er et vinhus i særklasse – ikke kun i Veneto og Italien, men i hele verden. Et ægte ikon for italiensk vin.

85% Corvina Veronese, 10% Merlot og 5% Rondinella, hvilket er lidt usædvanlig. Merlot bruges en del i Veneto, men ikke så meget i Valpollicella vinene. Vinen er fra dels vinmarken Tenuta Novare, samt vinmarker i områderne Valpolicella Classica og Valpantena. Jordbunden er kalk-marmel, ler og basalt.

Anden gæring “ripasso”. I marts gennemgår den friske, unge Valpolicellavin en sekundær gæring på de stadig lidt søde Amarone-drueskind og den efterfølgende modning foregår i franske egetræsfade i 9 måneder.

Se vingårdens hjemmeside HER - Du skal se en video derfra HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 30% mere. (2018 Årgang)

 

En top bedømt årgang af denne vin (2017 Årgang)

Område og Producent

Bertani-vingården blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani i Quinto di Valpantena nord for Verona. Gaetano var ekspert inden for vinfremstilling, efter at have lært nye teknikker i Frankrig fra professor Guyot, som stadig betragtes som en førende ekspert inden for vindyrkning i dag. Starten af ​​Bertanis aktiviteter faldt sammen med den ånd af innovation, der fik dem til at bruge de nyeste produktionsteknikker, både i vingården og i kælderen og anvende dem til alle godser i Valpantena og Soave, samtidig med at man respekterede territoriet og landbrugstraditionerne i området.

Professionalisme på højt niveau, kvalitet, forretningsskarphed og ånd af innovation var de træk, der fik de to brødre til at skille sig ud lige fra starten inden for vinbranchen i Verona. Bertani var en af de første virksomheder i Italien, der forstod værdien af ​​flaskevin; store investeringer blev foretaget lige fra starten i vinmarkerne og i kælderen for at flaske og eksportere italiensk kvalitet over hele verden med Bertani-vine, der krydsede Atlanterhavet og allerede var populære i mange amerikanske byer ved udgangen af ​​det nittende århundrede.

Bertani blev grundlagt på tidspunktet for den italienske samling, med ønsket om stolt at repræsentere fremragende vine fra en ny nation med en tusind år gammel kultur. Dette engagement og kvaliteten af ​​Bertani-vine hjalp dem med at opnå fremragende egenskaber i 1923: den kongelige anerkendelse. Selvom det er et forældet symbol nu, hvor Italien er en republik, repræsenterer det stadig for dem, opnåelsen af ​​den højeste kvalitet.

Den konstante forpligtelse inden for vinproduktion og vinfremstilling inducerede Accademia di Agricoltura, Arti e Commercio di Verona (Verona Akademi for Landbrug og Handel) til at nominere Bertani som modelgård i 1870 takket være deres professionalisme, introduktionen af ​​monokultur og nye systemer i vinmarkerne.   

Og det var ikke alt: kvaliteten af ​​Bertani-vin hævdede sig straks for sin elegance, så meget, at Soave stod på menuen ved King George VIs kroning i England i 1937.

I midten af ​​det tyvende århundrede, da de købte Tenuta Novare, i Valpolicella Classica, gennemførte Bertani den 50 år lange undersøgelse med at fremstille ”vinen”, der skulle vare for evigt. Dette var starten på Amarone, den ikoniske vin fra dette område, med den første årgang tilbage til 1958.

Med over 200 ha vinmarker i de bedste områder i Verona-provinsen er Bertani i dag en solid vingård med en konstant stigende distribution i Europa og resten af ​​verden. Der er to historiske vingårde, den ene i Grezzana, den nuværende base og det pulserende hjerte i virksomheden, hvor vinificering, tapning og forsendelse udføres, og Tenuta Novare i Arbizzano di Negrar, i hjertet af Valpolicella Classica-området, vuggen til store røde som Amarone og Valpolicella Classico Superiore.

Som et ikon for italiensk vin i verden kombinerer Bertani typicitet af indfødte druesorter med kontinuerlig forbedring af vinmarkerne og opmærksomhed mod terroir.

Respekt for naturen betyder først og fremmest at fortsætte med et sted som Tenuta Novare, deres Amarones sande sjæl.

Respekt for deres druer, sammen med en naturlig tørremetode (eller som man foretrækker at kalde det: "sætte druerne til hvile i tørrerummet"). Man har aldrig brugt nogen form for kunstig tørring. Dette skyldes ikke noget "filosofisk" valg fra deres side, men den afprøvede overbevisning om, at dette er den eneste måde at få gode og karakteristiske Amarone-vine, hvor elegance hersker over magten.

Respekt for deres vine ved at give dem mulighed for at udvikle deres kvalitetspotentiale på den bedst mulige måde. Mosten gennemgår langsom gæring i betonkar, nogle gange i over 50 dage. Dette er en modig beslutning, fuld af risici, men understøttet af overbevisningen om, at dette er den eneste måde at få høje alkohol- og glycerolniveauer og garantere rige, elegante aromaer. Vinen modnes i mindst seks år i slovenske egetræfade og modnes i yderligere 12 måneder på flaske. Det er en langsom, men værdifuld proces at lade  Amarone-vinen udvikle dens elegante aromaer, og hvad man betragter som grundlæggende egenskaber for ekstraordinær lang levetid.

Det er helt naturligt eller, som de foretrækker at sige, traditionelt. Men denne tradition kom fra undersøgelser, analyser og sammenligninger foretaget for at forstå, hvordan man kan forbedre den autentiske identitet af druerne. Denne proces har fundet sted på samme sted og på samme måde i over 50 år. Det er et sted, hvor der kan være store ændringer i vejret fra september til december. Og det er derfor deres Amarone er frugten af ​​de typiske vejrændringer i denne periode, der har indflydelse på årgangen.

Dette er en vigtig demonstration af den rolle, tid spiller i deres måde at undfangne ​​og producere vin. Det er en lang gæring, 50 dage i betonkar ved en temperatur, der når 18 ° C, fordi man ved, at dette er den eneste måde at få en følsom profil fuld af finesse og elegance og ikke koncentration og overdådighed. Det er en kompleks beslutning, der tvinger vingården endnu mere, til at garantere de sundeste udvalgte druer.

Dette er scenen, hvor "Bertani-tiden" spiller den vigtigste rolle og bliver hovedpersonen; Man er overbeviste om, at en længere modningstid forbedrer karakteren af ​​deres Amarone. Det varer syv år og garanterer harmoni i vinen. I løbet af denne lange ventetid forstårs vigtigheden af ​​produktionsbeslutninger, som aldrig er invasive og altid respekterer naturens forløb, selv når det ser ud til at gå imod.