ANTIQUE LIONS OF SPIRITS - MANNOCHMORE 28 års

3.200,00 kr

 

"The New born"

Mannochmore er et af de nyeste destillerier i Skotland, idet grundlæggelsen fandt sted i 1971, og de originale aftapninger kan næsten tælles på én hånd. Der begynder dog at ske en del fra destilleriet, der mestendels har leveret whisky til de store blends og uafhængige aftappere, eftersom deres whisky efterhånden har nået en alder, hvor det kan stå på egen hånd og vinde den hæder det fortjener.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol48 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Ananas og flødechokolade rammer næsen, og der er noget umiskendeligt gammelt over denne whisky. Eksotiske krydderier og lime. Kraftfuld.

tabs-icon2 Smag

Smagen leder tankerne hen på old-school whisky med et krydret angreb på tungen, der omdannes til blød sødme og smag af æble. Elegant og ”fed”.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er lang og sprudler med frugt og slutter af med sødmefuld finsk lakrids. 

Beskrivelse

Destilleriet ligger byen Elgin, der er hovedstaden i Speyside – den skotske whiskyregion, der kan bryste sig af flest destillerier.

Den typiske profil på Mannochmore er kaffe, the, valnød og karamel.

Aftapningen fra Antique Lions of Spirits er 28 år gammel, og der eksisterer kun 262 eksemplarer! Foruden at være et pragtfuldt glas gammel whisky, er den ligeledes et studie i ekstravagant design. Håndværk, kunst og velsmag går op i en højere enhed, og her er tale om kvalitet fra inderst til yderst.

Se Antique Lions of Spirits hjemmeside HER - og en video fra Speyside regionen HER

Område og Producent

Antique Lions of Spirits er et relativt nyt samarbejde imellem tre erfarne whiskyentusiaster med mange år i branchen, og er desuden en hyldest til den legendariske italienske aftapper Moon Import.

Max Righi, manden bag Silver Seal Whisky Company, Diego Sandrin fra Lions Whisky, hvis butik og private samling bedst kan beskrives som et whiskymuseum, samt Jens Drewitz, der står bag den tyske aftapper Sansibar, har indgået et samarbejde som er døbt Antique Lions of Spirits. Deres første serie af enkeltfadsaftapninger er netop kommet på markedet, og er en hyldest til en række legendariske flasker ved navn ”Birds”, der blev aftappet i 1988 af italienske Moon Import.

Moon Import tappede gudeskøn whisky før resten af verden fik øjnene op for single malt, og befandt sig i samme liga som landsmændene fra Samaroli og Sestante. ”Birds”-serien var en genistreg idet den kombinerede smukt og originalt design med whisky af absolut højeste karat, og det er med samme indfaldsvinkel, at de tre herrer fra Antique Lions of Spirits lancerer deres første serie. Aftapningerne – der foruden én, alle er fra 1988, hvor Moon Import udgav ”Birds” – havde verdenspremiere ved Glasgow’s Whisky Festival 2017 i januar, og var et af de større tilløbsstykker. Mange af flaskerne blev solgt på selve premieredagen, så det er med stor glæde og stolthed, at det er lykkedes at få nogle få flasker qua vores gode samarbejde med Silver Seal Whisky Company. Vi byder det nye samarbejde med Antique Lions of Spirits velkommen, og glæder os over at kunne introducere disse vidundere til det danske marked.