- Beskrivelse
Kaseler Dominikanerberg er en monopolvinmark og ejes udelukkende af familien Nell-Breuning. Den stejle skråning mod syd/sydvest dækker 6 hektar med en hældning på op til 50 %. Jorden er stenet og gold: blå devonsk forvitret skifer giver Riesling-vinene fra denne vingård en særpræg: mineralsk, slank og med stort lagringspotentiale. På den vestlige side af Dominikanerberg, lige ved siden af skoven, plukker man druerne til deres Riesling mousserende vin.
Dominikanerberg er den højeste vingårdsplacering i Ruwertal og når op til 360 m over havets overflade. Her finder Rieslingen 'Cool Climate'-betingelser par excellence. Især i den øverste del af bjerget - hvor vinden tillader bærrene at modne i lang tid og vidunderligt - lykkes det altid at høste topkvaliteter:
I Mosel er man – som ingen andre steder i verden – mestre i kunsten at balancere syre og sødme, frugt og stenduftende mineralitet. Fra familiens mystiske mark, Dominikanerberg, vrider Carmen en citrusduftende riesling ud med lige præcis antydningen af frugtsødme, så den nærmest vibrerer i glasset. Pur energi med kun 9% alkohol.
- 96 point
- Hvad anmelderne siger
- 96 point
- Område og Producent
Siden 1670, mere end 350 år, har denne herlige vin familie været dedikeret til kunsten at dyrke vindyrkning på de stejle skiferskråninger ved Mosel og Ruwer. Nu i 11. generation er Dr. Carmen von Nell-Breuning fortsætter denne tradition og driver familiens dominikanske vingård i Ruwertal.
Man koncentrerer sig bevidst om at dyrke de klassiske druesorter Riesling og Pinot Noir. I deres vinmarker, der skråner barskt og stejlt mod Ruwer, udføres alt arbejdet med vinstokkene i hånden. Som den ældste mousserende vinproducent i Ruwertal produceres også mousserende vin ved hjælp af traditionel flaskegæring. De sidste 5 år har man arbejdet efter biodynamiske principper i vinmarkerne og kælderen. Vingården har ikke brugt nogen herbicider i ti år nu.
Vingården tager sig tid til at producere autentiske vine. Vine med stor elegance og lang levetid. Umiskendelig i smagen.
Vinfremstilling kræver balance: mellem at gøre og ikke at gøre, tillid og viden, ydmyghed og mod, svedigt arbejde og omhyggeligt håndværk, mellem respekt for det gamle og øje for det nye. Vinfremstilling kræver en dyb forståelse af sammenhængene i naturen. Det kræver tålmodighed, fordi cyklusserne i vindyrkning er lange.
I Carmen's vingård arbejdes der efter biodynamiske principper, fordi det er vigtigt for hende at bevare sundheden og styrken hendes vinmarker. Lige så vigtigt for hende er bevarelsen og videreførelsen af en 2.000 år gammel tradition og håndværk, der altid har formet det unikke kulturlandskab i Mosel-Saar og Ruwer. Af i alt 8 hektar vinmarker dyrker man 2 hektar ved hjælp af traditionel enpolet dyrkning og binder vinstokkene her med pil; ligesom mange generationer før dem har gjort. I alle deres vinmarker udføres vinarbejdet udelukkende i hånden. Det er den eneste måde man står foran hver af deres vinstokke mindst otte gange om året: se på dem, pleje dem, ledsage dem og høste dem. Dette er den eneste måde, man kan opbygge et forhold til vinstokken og vingården.