WEINGUT JAKOB JUNG - “ERBACH HOHENRAIN” RIESLING GG

395,00 kr
  • Køb 3 for 350.00 pr. fl. og spar 12%

 

"Erstes"

Vinene fra Jakob Jung lagres i en mere end 250 år gammel og mere end 110 meter lang kælder, udhugget i klippen otte meter under jorden. Her er temperaturen året rundt 11 grader, hvilket er ideelt for opbevaring af vin.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeRheingau
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerRiesling
God TilAperitif, Asparges, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Lyst Kød, Milde oste, Skaldyr, Sushi
År2020
Alkohol12,5 %
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Temmelig kølig, lys, frisk vegetabilsk, stadig meget delikat gæragtig næse med behersket gul frugtagtig og delikat blomsteraroma samt visse mineraler i baggrunden. Klar, delikat saftig, igen lys frugt, vegetabilsk og fine blomsternuancer med antydninger af gæragtige toner

tabs-icon2 Smag

meget fin, livlig syre, noget greb fra smuldrende tannin, stadig meget lidt dæmpet, god vedholdenhed, igen lyse mineralske noter, meget delikate kokostoner, gribende i den gode, solide finish.

Beskrivelse

Jakob Jung er medlem af Association of German VDP . Det er grunden til, at deres vine stolt bærer VDP‍ mærket på kapslerne. Som medlem implementerer man konsekvent VDP‍.‍ KLASSIFIKATIONEN i deres vine. VDP‍.‍ KLASSIFIKATION definerer kvaliteten af ​​en vin i henhold til dens oprindelse. Kort sagt: Jo nærmere oprindelsen, desto højere er kvaliteten af ​​vinen. 

Grosses Gewächs Riesling fra enkeltmarken Hohenrain. GG-vinene kommer altid fra de bedste vinmarker, nemlig Grosse Lage, som svarer til Bourgognes Grand Cru betegnelse. GG-vinene er det øverste niveau i det tyske vinhierarki, og er blandt de største hvidvine i verden!

Med andele i nogle af områdets bedste marker samt en uhyre omsorg for hver enkelt vinstok er det ikke mærkeligt, at Jakob Jung ligger helt fremme blandt Rheingaus bedste producenter.

Husets vine, der i dag laves af nyeste generation, Alexander Johannes Jung, er et møde mellem et årtusinds vinhistorie og moderne vinmageri. Vinene er ekstremt vellavede, præcise og med den balance mellem frugt og mineralitet, som næppe mestres på lignende niveau nogetsteds i verden.

De strengt udvalgte håndhøstede druer afstilkes og moses. Dette efterfølges af en maceration på flere timer, spontant gæret ogmodnes i traditionelle tønder (1.200 liter) og i en rustfri ståltank. Efter en lang opbevaring på bærmen indtil juli, foregår aftapningen i sensommeren.

Vinene lagres i en mere end 250 år gammel og mere end 110 meter lang kælder, udhugget i klippen otte meter under jorden. Her er temperaturen året rundt 11 grader, hvilket er ideelt for opbevaring af de flotte Rieslingvine.

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 95 point

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en virtuel smagning med Jungs vine HER - En video fra vinregionen HER

Hvad anmelderne siger

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161  95 point

Område og Producent

Der er regioner i verden, der er spektakulære. fordi de er naturskønne. Fordi folk er varme. Fordi det kulinariske tilbud og vinkulturen er stor. Rheingau er en sådan region. 
Med sin næsten 1000 år gamle vinhistorie og over 3.000 ha vinmarker er det en af ​​de vigtigste vindyrkningsregioner i verden. Deres Rieslings har været skænket på de vigtigste borde i verden i århundreder. 

Hættetrøje, tre-dages skæg, kasket og et dejligt smil. Dette er, hvordan Alexander Johannes Jung byder gæster velkommen til vingården. De er uhøjtidelige og autentiske, og det siden 1799.

Jung tilbyder kompleksitet i glasset uden at være kompliceret. Vinene er let tilgængelige, men aldrig banale. Som et godt kortspil. Du lærer det hurtigt, og så slipper du det ikke. 
Jung står for typiske Rheingau Rieslings og elegante Spätburgunder. I vingården arbejdes der så miljøvenligt som muligt og så konventionelt, som det findes nødvendigt.
Det hele klares uden insekticider og herbicider. Man tror på det, og man finder det vigtigt. 
Derudover vil Jung gerne nyde friheden til at implementere egne ideer. Han og hans team prøver meget, blander kortene nu og da - det er en del af deres filosofi. En del af deres DNA. Dogmatisme er derfor ikke produktiv for vingården. 
Vingården administrerer deres 16 ha land hundrede procent selv, vinificeringen og aftapning er også helt i deres hænder. Dette er den eneste måde, man kan kontrollere kvaliteten af ​​deres vin optimalt.

 Vingården har været familieejet siden 1799. I midten af ​​Rheingau. Midt i Erbach. På det tidspunkt blev det kørt som en klassisk blandet gård med forskellige landbrugsprodukter. Det ændrede sig, da Ludwig Jung, som er senioren, overtog firmaet i 1969. Han var kun 18 år gammel på det tidspunkt. Hans far døde tidligt, og han måtte hurtigt tage ansvar. Ludwig gjorde gården til en ren vingård. Et meget godt træk! 
Ludwig har to sønner: Alexander Johannes og Ingmar. Ingmar har viet sig til sin politiske karriere. Alex derimod, indså meget tidligt, at han ville overtage sin families vingård. Generationsskiftet fandt endelig sted i 2008.  Alex rykkede hurtigt og satte sit eget aftryk. Kvalitativt og kvantitativt. Han køber stadig flere vinmarker for at forberede vingården til det internationale vinmarked. 

Jung er medlemmer af Association of German VDP . Det er grunden til, at deres vine stolt bærer VDP‍ mærket på kapslerne. Som medlem implementerer man konsekvent VDP‍.‍ KLASSIFIKATIONEN i deres vine. VDP‍.‍ KLASSIFIKATION definerer kvaliteten af ​​en vin i henhold til dens oprindelse. Kort sagt: Jo nærmere oprindelsen, desto højere er kvaliteten af ​​vinen. 

Weinanbaugebiet_Rheingau_DE