3,9 vivino

Noras Cannonau di Sardegna DOC - Cantina Santadi

150,00 kr

 

"Red Sar"

Har du ikke nydt Sardinien, så tænk på om du ikke skulle planlægge den næste rejse dertil. Maden er et kapitel for sig. Naturen ligeså og så selvfølgelig vinen. Du kan tyvstarte din rejse og købe nogle flasker af deres fantastiske vine, som alt overskyggende produceres på lokale druesorter.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSardinien
FyldeBlød og Rund, Kraftig, Tør
DruerCannonau, Carignano
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto
År2017
Alkohol15,5 %
Vivino3,9
Duft

Dyb rubinrød farve, tenderende mod granat. Mediterran velduft med frugt og urter

Smag

blød smagsfylde i munden med smidige, modne tanniner

Eftersmag

Hindbær, brombær, blåbær. Lakrids, oliven, urter

Beskrivelse

Cannonau di Sardegna må fremstilles overalt på Sardinien, og Cannonau er i det hele taget den mest dyrkede blå drue på øen. Santadis meget fine version kommer fra druer dyrket i den sydlige del. Vintypen regnes for en af de traditionelle fra Sardinien og det lokale Cannonau dækker over det mere kendte navn Garnacha/Grenache, som kendes fra både Spanien og Syd-Frankrig. Santadis fortolkning giver en troværdig, opdateret og moderne vin, med spændstighed og friskhed bevaret i frugten, og en renhed i et udtryk, der forener både kølige og varmere elementer. Det er
en tør, karakterfuld vin med en skøn sødme i frugten, der individueres af herbale noter og en skøn, balanceret smagsfylde. Fra velmodnede druer fås her en overflod af dufte og smage, der bringer mindelser om både Middelhavet og Sardinien.

Vingårdens hjemmeside HER 

Hvad anmelderne siger
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 16 gange mere. (2014 Årgang)
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Sardinian Cannonau (2012 Årgang)
Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine, hvor vi i første omgang har valgt denne og en hvid.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.

Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.