3,7 vivino

Vermentino di Sardegna - Villa Solais DOC - Cantina Santadi

95,00 kr

 

"White Sar"

Har du ikke nydt Sardinien, så tænk på om du ikke skulle planlægge den næste rejse dertil. Maden er et kapitel for sig. Naturen ligeså og så selvfølgelig vinen. Du kan tyvstarte din rejse og købe nogle flasker af deres fantastiske vine, som alt overskyggende produceres på lokale druesorter.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSardinien
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino3,7
Duft

Lys, strågul farve, med grøn-gule reflekser. Det er en ren, frisk og behagelig næse, der træder frem for sanserne

Smag

i munden er der friskhed og nerve og en elegant smagsfylde.

Eftersmag

Hvide æbleblomster, æble, Pære, citrus, fersken, urter

Beskrivelse

Villa Solais fremstilles af en kombination af Vermentino og Nuragus, der i dette tilfælde giver en frisk, tør blomstrende hvidvin med en attraktiv, uspoleret primærfrugtighed og fin smagsfylde. Den semi-aromatiske Vermentino nyder udbredelse mange steder i Italien, således eksempelvis både i Ligurien, Toscana og på Sardinien, hvor den anvendes til produktion af mange interessante hvide vine, især til Vermentino di Sardegna og til Vermentino di Gallura fra Sardiniens nordøstlige del (i provinsen Olbia-Tempio), der har DOCG status.

Vermentino di Sardegna må fremstilles i 4 af Sardiniens 8 provinser, således i: Cagliari, Nuoro, Oristano og Sassari. Villa Solais fremstilles med
druer fra Cagliari-provinsen og demonstrerer Santadis loyalitet til de lokale sorter og evne til at skabe en typetro frisk hvidvin med mildhed og et let urtepræg.

Vingårdens hjemmeside HER 

Hvad anmelderne siger
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 15 gange mere. (2018 Årgang)
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine, hvor vi i første omgang har valgt denne og en rød.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.

Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.