4,1 vivino

Grifalco - Daginestra - DOC Aglianico del Vulture Superiore - Basilicata

245,00 kr

 

"I'm in love"

Aglianico druen og området Basilicata, som ligger i toppen af den italienske "vrist", er måske det mest undervurderede vin område i verden. Her dyrkes den ligeså undervurderede drue Aglianico. Tit er jorden af vulkansk oprindelse og på sådanne jorde og skråninger laver denne drue verdensklassevine. Her en af dem.....

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeBasilicata
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerAglianico
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kompleks duft med moden blomme, kirsebær, chokolade, krydderi, violer og noter af hvid peber

tabs-icon2 Smag

Fin syre, med chokolade og lakrids

tabs-icon3 Eftersmag

Uhyggelig lang

Beskrivelse

Aglianico er den bedst kendte "big red" drue i det sydlige Italien, og der er to steder hvor den vokser særligt godt, Taurasi i Campania og Monte Vulture i Basilicata. Områderne er mindre end to timer fra hinanden, begge er vulkanske i geologi, og begge producerer storslåede røde vine, blandt de mest ædle i Italien. Grifalco er en fremragende producent af Aglianico del Vulture, der ejes af familien Piccin, der oprindeligt var vinproducenter i Toscana, men besluttede at især det sydlige Italien, Basilicata, var mere lovende. 

Økologisk dyrkning, ingen kulturgær, ingen filtrering og et naturventileret vineri efter gamle principper. Vinene er bløde, rige, strukturerede og med al den terroir, der findes i de vulkanske jorde. Guldreserven er de gamle stokke, der yder bittesmå, men smagspakkede druer. Vinhuset har flere gange fået tre glas i Gambero Rosso og op mod 95 point hos DoctorWine

Fra 1,2 ha vinmark på bakkeskråningen Ginestra i 580 m. højde, dyrkes denne fantastiske koncentrerede vin. 18 måneder på slovenske fade og 12 måneder på flaske for at slappe lidt af.

Økologisk dyrkning, ingen kulturgær, ingen filtrering og et naturventileret vineri efter gamle principper. Vinene er bløde, rige, strukturerede og med al den terroir, der findes i de vulkanske jorde. Guldreserven er de gamle stokke, der yder bittesmå, men smagspakkede druer. Vinhuset har flere gange fået tre glas i Gambero Rosso og op mod 95 point hos DoctorWine.

Se Piccini familiens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

92 points James Suckling - årgang 2012
Plenty of fruit and spices with chewy tannins. Full body, rich and juicy.

92 points Robert Parker - årgang 2012
Released five years after the harvest, the 2012 Aglianico del Vulture Daginestra sees fruit sourced from a small plot planted in rich, volcanic soils some 580 meters above sea level on the flank of the Vulture volcano in Basilicata (the deep south of Italy). Aglianico vines are more than 65 years old. Keeping with local tradition, the wine is aged in large Slavonian oak for 18 months. This is a complete and steady vintage that shows big power and lots of dark fruit and spice at the back.

93 points Vinhulen - årgang 2015
Violet og tæt. Duften har lidt støvet start, men så kommer der parfume, træ, mørke bær og kirsebær. Smagen er fed, rund og blød med mørke bær, masser af træ, fed frugt med masser af ekstrakt og sublim frugtsyre med små syrlige noter, der bryder det fede. Træet forbliver i smagen sammen med frugten og mod finalen suppleres med en del tanniner. Gemmevin. Kan til nød drikkes nu, men vinen vil vinde betragteligt ved at ligge et par år. Flot, flot vin med masser af saft og potentiale. Drik 2019-2024

94 points Robert Parker - årgang 2015

This is a wine from Grifalco that I was previously unfamiliar with. The 2015 Aglianico del Vulture Daginestra is released five years after the harvest and represents the most sophisticated wine in this estate’s portfolio. The bouquet is dark and savory with spice, cured meat, licorice, dried fruit, black mineral and ash. The results are balanced and tight and I admire the tannic definition that lends so much backbone. This is a terrific Aglianico.

Område og Producent

Piccin-familien er fra Toscana, men rev teltpælene op, da de fik mulighed for i starten af årtusindet at dyrke de vulkanske jorde omkring Monte Vulture i det nordlige Basilicata. 100% aglianico (Sydens største druesort, siger familien) er mantraet og ingen kemi whatsoever. Økologisk dyrkning, ingen kulturgær, ingen filtrering og et naturventileret vineri efter gamle principper. Vinene er bløde, rige, strukturerede og med al den terroir, der findes i de vulkanske jorde. Guldreserven er de gamle stokke, der yder bittesmå, men smagspakkede druer. Vinhuset har flere gange fået tre glas i Gambero Rosso og op mod 95 point hos DoctorWine