4,2 vivino

Cantina Santadi - Terre Brune Carignano del Sulcis Superiore DOC - SARDINIEN

435,00 kr

 

"Pearl of Sardinia"

Har man en gang besøgt Sardinien og smagt de lokale vine, er man for evigt fortabt. Pris og kvalitet er enestående. Her har du husets mest estimerede vin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeSardinien
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
God TilGrillede retter, Lam, Rødt Kød
År2018
Alkohol15 %
Vivino4,2
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Tæt rubinrød farve. Dyb, intens og ekspressiv aromatisk profil af både klasse og fascinationskraft

tabs-icon2 Smag

I munden velstruktureret og fuld af velsmag, med både nerve og skøn længde i afslutningen.

Beskrivelse

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitet og man har derfor vedtaget et maksimalt høstudbytte på 40 hl/ha og lavere for de bedste vine. Der satses næsten udelukkende på lokale druer, fortrinsvis Carignano, Cannonau (Grenache) og
Monica til de røde, og Vermentino, Nuragus og Nasco til de hvide. Det er med denne strategi lykkedes ledelsen og ønologen Davide Pera, i samarbejde med den legendariske, men nu afdøde (2016) konsulterende ønolog Giacomo Tachis – manden bag vine som Tignanello, Sassicaia og Solaia - at bringe Santadi helt i front blandt de sardiske producenter. Samtidig har man fastholdt et meget stærkt forhold mellem pris og kvalitet for alle vinene, der er rene, balancerede og velstrukturerede.

Terre Brune er topvinen fra Santadi. Druerne kommer fra mere end 100 år gamle stokke, som står frit som små buske/træer i den sandede jord. Terre Brune fremstilles af 95% Carignano fra gamle planter, der suppleres med 5% af den lokale Bovaleddu. Carignano kendes måske især fra Priorato og fra Languedoc-Roussillon og det sydlige Rhône, hvor den ofte anvendes som blandingssort. I Terre Brune viser druen sine mest fortrinlige og dramatiske kvaliteter som demonstrerer at den klarer sig fremragende i Sulcis-distriktet i Cagliari. Carignano til Terre Brune dyrkes traditionelt, på fritstående, buskede upodede gamle planter, franco di piede, dvs på fri fod, modsat piede rupestris, dvs podet på amerikansk fod eller rodstok, vitis rupestris. Dette er muligt fordi jorden her er så sandet, at det beskytter mod angreb fra vin-lus. De mere end 100 år gamle planter vokser på Santadis mest favoriserede jorder i Sulcis, hvor de yder en af Sardiniens største og mest anmelderroste vine.

Gæring og 15 dages maceration på temperaturkontrollerede ståltanke ved 25-28° C. Efterfølgende lagring i 16-18 måneder på nye franske barriques, efterfulgt af 12 måneders flaskelagring

Vingårdens hjemmeside HER 

Område og Producent

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine, hvor vi i første omgang har valgt denne og en hvid.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.

Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.