Caol Ila - Islay - Murray McDavid - "Maverick" 1993

850,00 kr

 

"The Mavs"

Murray McDavid er en særdeles anerkendt uafhængig aftapper. Deres Maverick serie spænder vidt og vi har fået fat på en flaske fra Islay destilleriet Caol Ila.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeIslay
År1993
Alkohol46 %
Beskrivelse

Langs kysten fra Port Askaig, kigger Caol Ila ud over Sound of Islay mod Jura. På trods af sin relative nærhed til bebyggelser er det relativt skjult takket være den stejle nedstigning til destilleriet fra hovedvejen.'

Caol Ila blev grundlagt i 1846 og har ændret sig meget i løbet af sin historie. Det har allerede været genopbygget en gang, og det er kontinuerligt blevet udvidet siden da. I 1972 blev alle bygninger med undtagelse af lagererne revet ned, og det nuværende destilleri blev bygget.

Nu er Caol Ila det største destilleri på øen og der laves dobbelt så meget som Laphroaig, Caol Ilas ånd er en nøglekomponent i Diageos blandinger (Diageo er verdens største producent af single malts). I løbet af det sidste årti har whisky nydere haft større mulighed for at prøve destilleriets whisky, og den er vokset i status som sin helt egen. Med både tørvede og ej tørvede single malt,  er der en række whiskyer tilgængelige fra Caol Ila. Fra de unge og feisty til de gamle og elegante, med både officielle og uafhængige tappninger.

Denne Single malt er destilleret i 1993 og er modnet på først ex-bourbon fad og sidenhen på et vinfad, hvorpå har ligget ædel sød vin fra Loire, på druen Chenin Blanc.

Tag en tur til Caol Ila HER

Område og Producent

Murray McDavid blev oprettet i 1996 af Mark Reynier, Simon Coughlin og Gordon Wright (som tidligere havde været direktør på Springbank. Den 19. december 2000 købte Murray McDavid Bruichladdich destilleri og vendte det tilbage til produktion. Den 23. juli 2012 blev det annonceret, at Rémy Cointreau havde overtaget Bruichladdich Distillery Company Limited med Murray McDavid som en del af overtagelsen. Den 8. maj 2013 blev det annonceret, at Murray McDavid var solgt til britiske baserede skotsk whisky-leverandører Aceo Limited. Direktør for Aceo Ltd, Edward Odim siger "Vores intention er at fortsætte arven fra Murray McDavid ved at forblive tro mod dens grundlæggers vision og principper, såsom at tappe omhyggeligt udvalgte single malts uden chill-filtrering eller tilføje farve og fortsætte og udvikle traditionen"

ACE (Extra Cask Enhancement, et udtryk myntet på Murray McDavid), ofte benævnt 'cask finish' eller bare 'efterbehandling', er en proces til modning af whiskyer i en relativt kort periode efter korrekt modning i udvalgte fade, som tidligere holdt vin eller spiritus, bortset fra de originale fade. F.eks. Kan en whisky gennemgå flere år i en ex-bourbon-fad, hvorefter den overføres til en ex-vin (ex-sherry, ex-madeira, ex vin eller ex-rom osv.) Dette for at forbedre dens smag profil. Deraf navnet cask finish. Murray McDavid er berømt for en bred vifte af fade, som de bruger til denne ekstra modning, herunder nogle grand cru-vine, rums, sherry osv. For nylig har de brugt blandt andet friske, first fill ex-bourbon-fade for at 'forbedre' (eller afslutte) deres whisky,

Murray McDavid er i øjeblikket baseret på det nedlagte Coleburn Distillery i den skotske whisky-producerende region Speyside, hvor en masse af deres casked whiskyer modnes i et traditionelt lager. Murray McDavid-whisky frigives i strengt begrænsede udgaver, ofte i en enkelt boks.