4,1 vivino

Dalva Port - 20 års Tawny

395,00 kr

 

"The teen"

20 Års port i smuk trækasse med skrift er en fantastisk gaveidé til den der virkelig kan lide god port. Måske er det dig selv?!!

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol20 %
Vivino4,1
7 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Dejlig karamel og toffeed rigdom i denne tawny port. En fantastisk dessertvin til crème brûlée og nødder og oste

Beskrivelse

Vi elsker portvine og salget går bare en vej i disse år. Vi sælger stadig mange almindelige gode portvine, men kunderne har fået øjnene op for, at Portvine og i særdeleshed årgangsportvine, Late Bottled Vintage, Colheitas og Vintage, er vine som tit giver en ekstra smagsdimension. Samtidig er disse vine med årgang og som her en 20 års Tawny, blevet utroligt populære at give som gave. Enten til en fødselsdag eller måske et 20 års jubilæum.

20 års tawny fra Dalva i verdensklasse! Forrygende dybde, stor fylde, fedme og med aroma af hasselnødder, figner og appelsinskal. Lang eftersmag der byder på kaffe, kanel og kompleksitet. 20 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra forskellige årgange – både yngre og væsentligt ældre vine – så man opnår en smag, der stilmæssigt rammer en port, der har fadlagret i ca. to årtier. Derved sikrer man samtidig en høj, ensartet kvalitet fra år til år. Hos Dalva anvendes kun de bedste basisvine til dette og derfor fremstår denne 20 års tawny helt fabelagtigt velbalanceret. Stilen hælder mod det fyldige – men vinen bliver på intet tidspunkt tung.

Portvinen bliver leveret i smuk trækasse

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

98 points Decanter
Beautiful mid-deep amber/tawny colour. Complex aromas of nuts, figs and apricots. Silky smooth and very refined, extending to suave complexity. Lithe and delicate, long, fine and wonderfully poised – a near-perfect combination of the freshness of youth melded with the complexity of age.

★★★★★ Ekstra Bladet
Lys orange med rødbrun kerne. Fin duft af nødder. Dejlig cremet i mund med fin tekstur og god balance. Stadig lidt frugtpræg, men også hasselnødder, mandel og tørrede figner. Elegant stil.

92 points Robert Parker
It is silky and sweet, the combination of sugar and freshness serving it in good stead. It lingers beautifully on the finish and simply tastes great. This is not the most complex 20 I’ve ever had, but its elegance, sunny demeanor and intensely flavorful finish make it a winner. Plus, as it warms and airs to about 60 degrees Fahrenheit, it begins to seem far more complex, too. This is nicely done.

17 points Jancis Robinson
RS 145 g/l.
Mid-deep tawny amber. Woody, toasty, hazelnuts and some smoke – mostly barrel aromatics. Vibrant acidity lifts the fully-sweet palate, with cooked citrus and strawberry fruit. Spicy, cinnamon, hazelnut and dark chocolate, with just some spirity warmth detracting. A fine 20 Year Old, nevertheless. (TJ)

95 points IWSC

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER