4,1 vivino

Chateau Léoville Poyferré - 2 cru - Saint Julien - Bordeaux

1.295,00 kr
TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeSt. Julien
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft
En dyb granat farve med lilla highlights. Smukt skinnende og klar, denne vin viser en ungdommelig farve.Saftige, generøse aromaer af røde og sorte frugter 
springer ud af glasset, ledsaget af noter af eg og masser af friskhed.
tabs-icon2 Smag
I ganen får vinen en del bredde, samtidig med at den bevarer sin saftige karakter. Aromatiske noter af sorte frugter og eg vedvarer. 
Tanninerne er stadig ret til stede og vil udvikle en dejlig patina med lidt ældning. Den kraftfulde, tætte finish bliver ved og ved
Beskrivelse

Chateau Leoville Poyferre var banebrydende for flere innovative vindyrknings- og vinfremstillingsteknikker. Processen omfatter:

Høst: Når druerne er optimalt modne, høstes de i hånden og transporteres i kasser til karhuset. Der sorteres de to gange og knuses lige før gæring.

Gæring: Chateauet har 57 temperaturkontrollerede rustfri ståltanke, hvoraf 27 er dobbeltvæggede. Kold maceration sker i de dobbeltvæggede tanke i næsten en uge. På dette stadium bruges naturlig gær i stedet for svovldioxid for at forstærke vinens rødguldfarve. Sukkeromdannelsen til alkohol sikres gennem daglige pump-overs.

Vinen gennemgår malolaktisk gæring på franske egetræsfade. Den gærede vin lagres på egetræsfade i mindst 18 måneder. Tønderne skylles først med svovl for at forhindre, at vinen fordærves under lagring (en teknik, som først blev udviklet af Chateau Leoville Poyferre.) 

Jeb Dunnuck skriver om denne årgang fra slottet: 

Lige så god som 2009, og jeg synes bedre end 2010 og 2016, Château Léoville Poyferré fra 2018 er en total spænding, der topper min skala. Baseret på 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og resten Cabernet Franc og Petit Verdot, efterfølges dens tætte lilla nuance af et utroligt, fyldigt monster af en vin, der trods enorme mængder frugt, tanniner og ekstrakt, forbliver stadig vægtløs og æterisk med en utrolig renhed. Fyldt med forestillinger om crème de cassis, forårsblomster, tobak, violer, kul og cederblyant, er den ekstraordinært koncentreret, fejlfrit afbalanceret og har en finish, der ikke stopper. Dette er en legendarisk vin undervejs. Giv flasker 7-8 år, et årti ville være endnu bedre, og det vil holde i 40-50 år. Hatten af ​​for Cuvelier-familien for endnu en ekstraordinær vin!

Årets vin 2021 - 100 Point

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en video fra slottet som gennemgår 2018 årgangen HER

Hvad anmelderne siger

Lige så god som 2009, og jeg synes bedre end 2010 og 2016, Château Léoville Poyferré fra 2018 er en total spænding, der topper min skala. Baseret på 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og resten Cabernet Franc og Petit Verdot, efterfølges dens tætte lilla nuance af et utroligt, fyldigt monster af en vin, der trods enorme mængder frugt, tanniner og ekstrakt, forbliver stadig vægtløs og æterisk med en utrolig renhed. Fyldt med forestillinger om crème de cassis, forårsblomster, tobak, violer, kul og cederblyant, er den ekstraordinært koncentreret, fejlfrit afbalanceret og har en finish, der ikke stopper. Dette er en legendarisk vin undervejs. Giv flasker 7-8 år, et årti ville være endnu bedre, og det vil holde i 40-50 år. Hatten af ​​for Cuvelier-familien for endnu en ekstraordinær vin!

Årets vin 2021

100
Jeb Dunnuck, JebDunnuck.com, March 2021

Mørke kirsebær, blomme, krydderi og kakao med jordagtige noter og træundertoner. Ned også. Fyldig, men alligevel i kontrol og balanceret. Balanceret, kompleks og smagfuld. Faste tanniner og en lang, præcis finish. Det bliver ved og ved. Struktureret er ordet. Prøv efter 2025.

97
James Suckling, JamesSuckling.com, March 2021

Smagte blindt på Southwold 2018. Dyb rubinfarve. En vild og kompleks næse af blodappelsin, cassis, blommemarmelade og stjerneanis. Ganen har stor energi til at skære igennem saftig, kødfuld og intens sort frugt. Kridtagtige tanniner dækker munden, men er veldefinerede og modne, hvilket giver et strejf af finesse. Frugten forbliver moden og mørk drivende sammen med let røget egetræspåvirkning til en lang, bred finish. En fantastisk fremvisning. Vinder af Saint Julien-flyvningen i Southwold 2018.

97
Thomas Parker MW, Farr Vintners, January 2022

Sammensat af 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc, blev Leoville Poyferre 2018 lagret på 80% nye egetræsbarriques. Dyb granat-lilla farvet, tønderne ud af glasset med dristige noter af svesker, bagte solbær og stuvede brombær, plus hints af kinesiske fem krydderier, jernmalm og trærøg med et strejf af rosenolie. Fyldig, fast og kornet i munden, den har poser med krydrede og mineralske lag blandt de koncentrerede, overdådige sorte frugter, der bevarer smag, afslutter med fantastisk vedholdenhed.

97
Lisa Perrotti-Brown MW, The Wine Independent, June 2022

Smagte blindt. En populær vin hos gruppen! Meget behageligt rig, men inden for en (meget tydelig) garvesyreramme. Meget ungdommelig. Alligevel meget rig. Det her er herligt! Meget, meget lang. 14,5 %
drik 2030 – 2055

19
Jancis Robinson MW, JancisRobinson.com, February 2022

64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot, pH 3,7. Tøndeprøve.
Sort kerne og lilla kant. Moden, ren vaniljesnøret solbær og en note af ristet eg. Smukt glat og afrundet, selvom tanninerne er mange lag, bygger til en kompakt finish. Et strejf af violer på den duftende gane, men også et attraktivt tørt, stenet strejf for at opveje al den rige aromatiske frugt. Den er egetræ, men frugten kan tåle det og virker behagelig i sit eget skind. (JH) 14,4%
Drik 2026-2040

17.5
Julia Harding MW, JancisRobinson.com, April 2019

Dyb og blækblå i glasset, denne er rig og kraftfuld på næsen, med mørk chokolade, damson og ristede kaffebønner på showet. Ganen er rig på glycerol, hvilket giver en blank og afrundet tekstur, der understøtter den kødfulde sorte frugt. Dette er ekspansivt og imponerende, suverænt poleret og meget raffineret. Frugtens tæthed grænser op til lakridssødme, men tæmmes af balancerende syrlighed og fransk eg af høj kvalitet. Et kraftcenter af en vin, der er meget imponerende og lang eftersmag.

94+
Farr Vintners, Farr Tasting, April 2019

Ejet af Cuvelier-familien siden 1920, Léoville Poyferré deler en bygning med sin måske bedre kendte fætter Léoville Las Cases, selvom de to godser er markant forskellige. Poyferrés vingård ligger på den anden side af vejen, med sine 148 hektar vinstokke placeret på mere lerbaseret jord, der resulterer i en bred, kødfuld vin. Sara Cuvelier er den nuværende generation, der står i spidsen for godset og overtager efter sin fætter Didier i løbet af 2018-årgangen. Vinmageren Isabelle Davin og konsulent Michel Rolland lavede Poyferrés moderne grand vin fra en blanding af Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot, alle lagret i 80 procent ny eg.

97
James Molesworth, WineSpectator.com, March 2021

(64 Cabernet Sauvignon, 30 Merlot, 3 Cabernet Franc, 3 Petit Verdot) | 80% ny eg | 14,4% alc | 90 IPT Befalende og statsmandsagtig, dette er en enorm vin med massiv kraft og ekstrakt, og alligevel er det hele på en eller anden måde i balance. Jeg elsker den fejende sorte frugt, egetræet, de mægtige tanniner og den lyse syre, som fejer det blodbad, der er efterladt på din gane, efter at denne vin har pløjet en smagsfure hen over din tunge. Jeg er ikke i tvivl om, at denne handling vil falde til ro, og at vinen vil blive blødere med tiden (og min tillid til denne udtalelse resulterede i et afgørende ekstra halvt point på min score), men alt i alt er dette en fantastisk årgang at annoncere Sara Lecompte -Cuvelier til Château! Hun valgte et af årgangens store udtryk til at beskrive sine vine med – '2018, Disgrace to Grace'. Også smart og rigtig præcis.

18.5+
Matthew Jukes, MatthewJukes.com, April 2019
Område og Producent

Château Léoville Poyferrés historie er fuldstændig forbundet med Gascon-kulturen. Faktisk, typisk Gascon, betyder navnet "Poyferré" en "point férré", en sektion af fortovet, hvor heste og køretøjer skal bære jern. Klassificeret Second Cru i 1855, denne smukke vingård kommer fra den tidligere Léoville ejendom, beliggende nord for Saint-Julien appellationen. I 1920 erhvervede familien Cuvelier denne ejendom. Siden 1979 er der foretaget store investeringer i omstrukturering og modernisering af Cuvelier-familien for at forbedre bygningerne og terroiret.

Vingården Château Léoville Poyferré ligger på et terroir af grus, der bringer en balance i plantens kost. Ejendommen har en reel kontrolplan, baseret på jordbundsanalyser, som gør det muligt at overvåge deres helbredstilstand. Respekt for terroiret og dets integritet, opretholdelse af livet i de jorde, som generationer af vinproducenter har bearbejdet, er kodeordene for det tekniske team, der resolut er vendt mod fremtiden. Takket være denne strategi, der kombinerer forfædres vindyrkning og de værktøjer, som moderniteten tilbyder, producerer Château Léoville Poyferré vine, hvor dets prestigefyldte terroir udtrykker sig fuldt ud. De 80 hektar af ejendommen er beplantet med 61% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 8% Petit Verdot og 4% Cabernet Franc