4,2 vivino

Chateau de Fieuzal 1975 magnum - Grand Cru Classé de Graves & Pessac Leognan - Bordeaux

1.195,00 kr
TypeRødvin
Indhold i CL150
LandFransk
OmrådePessac-Leognan
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
År1975
Alkohol13 %
Vivino4,2
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Ej prøvesmagt

tabs-icon2 Smag

Ej prøvesmagt

Beskrivelse

For at producere rødvinen fra Chateau de Fieuzal foregår vinificeringen i en kombination af rustfri ståltanke og  nye gæringskar i træ i et utal af størrelser.

Karrene varierer i størrelse fra så små som 15 hektoliter op til 185 hektoliter. Stålkarene bruges til at vinificere Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Egetræskarene er forbeholdt Merlot og Cabernet Franc.

Vinene lagres i gennemsnit på 35% til 50% nye, franske egetræsfade. En del af vinen er dog lagret på store 400 liters fade. Ældningsperioden varierer fra 16 til 24 måneder, afhængigt af sorterne og årgangens stil.

Til produktion af hvidvinene fra Chateau de Fieuzal foregår vinificeringen på 50% nye, franske egetræsfade. Der er ingen malolaktisk gæring. Vinene lagres på 50 % nye franske egetræsfade i mellem 16 til 18 måneder, afhængigt af årgangens stil.

Vi har købt meget få flasker af slottets magnum 1975 årgang. Standen på flaske indhold, etikette osv er A+. se produktbillede. Vinen er blevet opbevaret i samme kælder i 40 år.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Optræder i Vivino's 2018 Wine Style Awards: Bordeaux Pessac-Léognan (2007 Årgang)

Område og Producent

Chateau de Fieuzal er ligesom mange andre Bordeaux-slotte opkaldt til ære for en af ​​de tidligere ejere, der styrede ejendommen i begyndelsen af ​​det nittende århundrede. Derefter var vingården ejet af familien Griffon. Griffonerne, som var heldige at have forbindelser til pave Leon XIII i Bordeaux, var i stand til at fylde Vatikanets kældre med deres vine, hvilket var med til at gøre vingården berømt.

Til sidst blev Chateau de Fieuzal købt af den velkendte Ricard-familie. Ricard's ejede adskillige Bordeaux-ejendomme på det tidspunkt, herunder Domaine de Chevalier og Chateau Malartic Lagraviere .

I dag ejes Chateau de Fieuzal af Lochlann Quinn, formanden for Allied Irish Banks. Lochlann Quinn købte Chateau de Fieuzal i 2001 fra interessant nok en anden bank. I 2006 tilføjede de Fieuzal Hubert de Bouard til deres team som deres konsulent. Året efter, i 2007, hentede de Stephen Carrier som deres direktør og vinmager.

I årenes løb har Chateau de Fieuzal fortsat med at udvide sine vingårde gennem en række indkøb. I 2020 var de en af ​​de større klassificerede cru'er i appellationen.

Den store 70 hektar store vingård Chateau de Fieuzal er plantet til rød- og hvidvinsdruer. 60 hektar vinstokke er plantet til 50% Cabernet sauvignon , 37% Merlot, 8% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc for rødvinsdruerne. 

10 hektar vinstokke bruges til de hvide vine fra slottet

.