Michel Couvreur "Couvreur's Clearach"

375,00 kr

 

"The Clearach"

Skotsk whisky. En ældre, ulasteligt klædt belgier, som er blevet en legende efter hans død. Kølige kældre i det franske vindistrikt Bourgogne. Nogen sammenhæng? Ja, så absolut – sammenhængen hedder Michel Couvreur.

Couvreurs Clearach af Michel Couvreur er en afbalanceret, frisk, glat og sød drink Single Malt Whisky med karamelnoter. En skotsk whisky, der blev ældet i 3 år i ex-Sherry andalusiske fade anbragt i kældrene i Bouze-lès-Beaune, i Bourgogne.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandFransk, Scotland
Alkohol43 %
Duft

noter af tørret frugt blandet med noter af søde krydderier og antydninger af meget lys karamel.

Smag

I munden er den fyldig og frisk, meget behagelig og glat at drikke, med strejf af sødme, afbalanceret 

Beskrivelse

Couvreur begyndte i 1951 (!) som forhandler af de fineste vine fra Bourgogne, men i de sidste fire årtier har det været whisky, han har kastet sit perfektioniske sind over, og i dag er han en legende i whiskyverdenen. Helt unikt køber firmaet sine unge whiskies i Skotland (selvfølgelig nøje udvalgt) og lagrer dem færdig i dybe kældre i den burgundiske landsby Bouze-les-Beaune.

Couvreurs Clearach af Michel Couvreur er en klassisk, frisk, sød og harmonisk Single Malt Whisky, modnes som alle hans whisky i Bourgogne-regionen.

Kornet, der blev brugt til at skabe dette Clearach-destillat, er et gammelt udvalg af perlebyg af højeste kvalitet. Denne whisky destilleres i pot stills i Skotland og lagres i 3 år i hulerne i Bouze-lès-Beaune-kælderen i egetønder, der tidligere indeholdt Sherry, hvilket giver denne Clearach en dejlig lethed.

Tønderne, hvor Michel Couvreur modner sine whisky, vælges i Andalusien, en region, der er kendt for sin Sherry, som har intensiteten af ​​duft og en stor fad kvalitet. Selv det vand, som den destilleres med, importeres til Bourgogne, valgt fra Cathrine-søen i Skotland.

Se firmaets hjemmeside HER . Se et video besøg hos Michel Couvreur HER

 

Område og Producent

Michel Couvreur døde i 2013; hans svigersøn Cyril Deschamps og hans kældermester Jean-Arnaud Frantzen følger med uvurderlig hjælp fra Michels hengivne kone Marthe og hans datter Alexandra til bogstavet husets filosofi og motto:  Virtute et Opera 

Bourgogne spiller dog stadig en rolle, idet de unge whiskies, firmaet køber i Skotland (selvfølgelig nøje udvalgt) alle lagres færdig i dybe kældre i landsbyen Bouze-les-Beaune, hvor firmaet høre til. Det kan lyde mærkeligt, at Michel Couvreur og nu hans efterkommere insisterer på at drive virksomheden i Bourgogne, når det nu netop er whiskies, der er nerven. Det skyldes, at han sværgede til såkaldt ‘fresh filling’, når hans whiskies skal lagres på spanske sherryfade – den klassiske brug af sherry fade når de modner whiskyer. Sherryen skal først tømmes af fadene lige inden, de fyldes med whisky.

I dag er der ingen udover Couvreur firmaet der udøver denne praksis, da den er dyr og omstændig. Men selv sagde Couvreur, at “fresh filling” giver en whisky på 4-5 år karakter som en 30 års whisky der har lagret på brugte fade. Derfor finder Michel Couvreur firmaet selv sine fade i Jerez, og får med hjælp af Emilio Lustau adgang til exceptionelle fade hos Alamacenistas, hvorefter de fragtes – med sherry – til Bourgogne. Her bliver de til den uundværlige komponent i Couvreurs finpolering af de unge whiskies.

På det seneste er man begyndt at bruge fade som har indeholdt vin fra JURA. Vine med en helt speciel sødme.

Den lille by i Bourgogne, Bouze-les-Beaune ligger altså helt ideelt præcis midt mellem Jerez og det skotske højland. Håndlakeret Hver enkelt flaske håndtappes og proppen isættes manuelt (Couvreur har prøvet maskiner, men teksten på proppen kommer ikke altid til at stå korrekt!). Hver flaske lukkes med segllak. Vand I en tid hvor mange destillerier „nulstiller“ deres vand og derefter tilsætter forskellige mineraler for at få netop den type vand, de vil have, går Couvreur anderledes radikalt til værks. Han har smagt sig igennem adskillige slags kildevand fra det skotske højland, men kun vandet fra Loch Kathrine mødte hans højre krav. Nu importerer han vandet derfra og bruger det til at reducere alkoholindholdet i sine whiskyer med. Pris: 12 kr. pr. ltr!