4,0 vivino

Bicking & Bicking - NAHE - Grauburgunder - Gutsabfüllung

125,00 kr

 

"Grauer zeit"

To brødre har sammen skabt rammerne for at lave god vin. Vingården fortjener at blive fulgt nøje i fremtiden.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeNahe
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Gris
God TilAperitif, Asiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Sushi
År2023
Alkohol12 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Fin lille Pinot Gris duft, lidt pære og kvæde, med hasselnødder og urter. 

tabs-icon2 Smag

Også på ganen væk fra klichéen om en kompakt bygget vin, der er relativt tør, phenolisk beriget og krydret. Ikke for kompleks, men iørefaldende og kulinarisk.

Beskrivelse

Vingården Bicking & Bicking er en sand tilflytter blandt sine jævnaldrende. Brødrene Achim og Lukas Bicking er fast besluttede på at følge deres instinkter og er ikke bange for at starte fra bunden. Achim og Lukas voksede op på deres forældres vingård i Nordpfalz. Oprindeligt skulle de drive forældrenes vingård, men snart blev det klart, at brødrene stødte sammen med deres fars synspunkt om vinfremstilling. Sidste år skar de båndet over og overtog en vingård i Wallhausen ved Nahe. "Vi elsker klarhed og ægthed," forklarer Lukas. ”Vi lægger stor vægt på vores vins ligefremme struktur, som ikke primært kommer fra frugten, men mere fra jordens karakter. Den spontane gæring gennem vild gær i vingården samt modningsprocessen på træfade,

Achim Bicking: "Pinot Gris med friskhed og en elegant struktur, det er det, vi ønsker at flaske. Til dette mål er der ingen bedre beliggenhed end Nahe, med de forskellige jordformationer og det kølige klima. Vores Pinot Gris kommer for det meste fra rød skifer , hvilket giver den sin typisk stærke struktur. Det kølige klima og det rigtige tidspunkt at høste på sikrer også en vidunderlig friskhed. Resultatet er en elegant Pinot Gris med træk, struktur og den nødvendige drikkeglæde. Skål!"

Se vingårdens hjemmeside HER 

Område og Producent

En dejlig vingård i vores sortiment og fra en relativ nystartet ditto. Siden 2014 år har brødrene Achim og Lukas Bicking været i gang med deres eventyr. Vingården liggen i en lille dal i et af Tysklands mindste vindistrikter Nahe. Nahe er opkaldt efter Nahe -floden, der slutter sig til Rheinen ved Bingen. Vingårdene her er kendetegnet ved dramatisk topografi med stejle skråninger og skæve udbrud af metamorfe sten. Ligesom de fleste regioner på eller i nærheden af ​​Rhinen er dens mest prestigefyldte vine fremstillet af Riesling druen og samlet er der tilplantet ca. 4000 ha. med vinstokke. Nabo distriktet Pfalz er noget større og her er 25000 ha. beplantet. Vingården dyrker faktisk et par af deres typer på vinmarker i Pfalz.

Vinene fra vingården Bicking & Bicking i Gauersheim  er præget af massiv kalksten og er meget udtryksfulde, ukuelige og elegante. Brødrene Achim & Lukas vil have, at deres lokale bjerggård skal få berømmelse og prestige i vinens verden og har sat deres mål højt: De vil være blandt de bedste.

Det var ikke planlagt, at Achim og Lukas Bicking skulle overtage deres forældres vingård. De fandt dog sammen og har drevet familievirksomheden som vingården Bicking & Bicking siden 2014 i tredje generation. Alle har deres eget sind, de supplerer hinanden perfekt og skaber sammen vine med karakter. Da de er meget aktive og præsenterer sig selv og deres vine på messer og præsentationer, vil kritikerne snart blive opmærksomme på den unge vingård. Under alle omstændigheder har pressen allerede travlt med at rapportere og anbefale en eller to fine vine.

Omhyggelig dyrkning og så få indgreb som muligt giver vingården Bicking & Bicking sunde, fuldt modne druer. Valgt manuelt sendes disse til kælderen, hvor de behandles omhyggeligt. De unge vinproducenter genaktiverede for nylig en gammel kurvepresse. Det betyder, at druerne kan presses endnu mere forsigtigt. De foretrækker at lade deres vine gære spontant og tydeliggøre dem gennem sedimentering. Efter en lang gæropbevaring venter træfadet på de fleste vine fra vingården. Gamle tønder fra Mosel giver vinene yderligere karakter.

De unge vinproducenter taler kærligt om "deres bjerg" og mener Gauersheimer Donnersberg, hvor vingårdene i vingården Bicking & Bicking er placeret. Jordbunden - og dermed også vinene - er formet af kalksten. Selv de lette og frugtagtige ortsvine viser deres kalkstenoprindelse. Sauvignon Blanc og de andre lokale vine kommer med god mineralitet. Vinene er meget komplekse og udtryksfulde. 

94030186_2849398031822998_5191006076488646656_n