Aberlour - "A'bunadh" - Speyside - Org. gl. box. laves ikke mere.

2.950,00 kr

 

"The tradition"

Whiskymakers på Aberlour er blevet inspireret til at lave denne whisky ved at høre om hvordan man nød single malt whisky i gamle dage. Her kom landsbyboerne forbi destilleriet og fik en dram direkte fra fadet, som de så tit fok i flasker, som var fra det lokale apotek.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol59,5 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rige aromaer, let røget med røde æbler og en fin sherried karakter

tabs-icon2 Smag

Intens frugtig smag. Smøragtig og cremet med en frugtsyrup note. Blød på tungen med en rig orangechokolade lignende note.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang og varmende blød eftersmag. Stadig let røget med en fin honningkrydret note

Beskrivelse

A'bunadh som denne Aberlour whisky hedder betyder på gælisk "the origin". Det er en hyldest til forfædrene til nutidens whisky makers. I gamle dage kom landsbybeboerne forbi destilleriet med deres apoteker flasker og fik hældt whisky direkte fra fadet over i flaskerne. Flasken i dag er inspireret af hvordan disse apoteker flasker så ud.

A'bunadh er modnet på de fineste OLOROSO SHERRY butts (fade) og kommet på flaske i såkaldt Cask Strength, givende en fantastisk aromatisk intensitet. En mere fyldig smags kompleksitet opnås uden brug af koldfiltrering.

OBS: Denne whisky er i en firkantet grøn box, som ikke laves mere og er i fremragende stand. Bottled in 2005.

Se en video anmeldelse HER 

Område og Producent

James Fleming grundlagde Aberlour Distillery 1879 og valgte et sted, der ikke kun gav en sikker forsyning med rent kildevand, der løb over den lyserøde granit fra Ben Rinnes, men også et sted, der var rodfæstet i gamle tider og kendte for sit magiske forhold til vand.

Landsbyen Aberlour ligger i hjertet af Speyside, hvor Lour-burn slutter sig til floden Spey, omgivet af århundreder af legende og omgivet af den dramatiske Highland-natur i Ben Rinnes. Det usædvanligt rene, bløde kildevand, der bruges til fremstilling af Aberlour-whisky, er hentet fra nærliggende naturlige kilder.

På dette specielle sted kombineres naturressourcerne og grundlæggerens lidenskab for at fremstille den bedste single malt for at fremstille de generøse flerlags whiskyer fra Aberlour.

Ekspertfremstillingen af ​​ånd og flaske har skabt en række superlative single malt whisky med lag af kompleksitet og en fløjlsagtig rigdom