The Macallan - "1971 - 25 Year Old Anniversary Malt with Presentation Box"

55.000,00 kr

 

"Macallan Anniversary"

En af de mest sjældne whisky som findes.The Macallan 25 År Anniversary Malt, Sherry Oak er mere end blot en drik. Det er en hyldest til tiden, kunsten at destillere, og den skotske sjæl. En sand perle for samlere, connaisseurs og alle, der sætter pris på whiskyens ædle kunst. 

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol43 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

sødme af rosiner og sirup langsomt over til en varm og krydret oplevelse af muskat, chokolade og en antydning af læder. Fin delikat base af sherry-eg, der afspejler de mange år, denne whisky har modnet i de fineste sherrycask. Eftersmagen er lang, varm og vedvarende, med noter af røget eg og et strejf af maltet sødme.

tabs-icon2 Smag

sødme af rosiner og sirup over til en varm og krydret oplevelse af muskat, chokolade og en antydning af læder. Fin delikat base af sherry-eg, der afspejler de mange år, denne whisky har modnet i de fineste sherrycask. Eftersmagen er lang, varm og vedvarende, med noter af røget eg og et strejf af maltet sødme.

Beskrivelse

 Denne spektakulære 25 år gamle Speyside single malt blev lagt til hvile på sherryfade på The Macallan-destilleriet i 1971 og tappet på flaske til Anniversary Malt-serien i 1997.

Da det er stadigt vanskeligere at finde disse årgange fra dette særlige destilleri, er de ypperste inden for samlerværdi og kvalitet.

Leveres i fremragende stand A+ med original trææske.

Overall rating
92.71/100 - WhiskyBase
Se MacAllans hjemmeside HER - Tag en video tur til destilleriet HER
Område og Producent

Macallan var en af ​​de første destillatører i Skotland, der blev lovligt licenseret. Siden da har man opbygget et ry som en af ​​verdens førende single malt whisky. Oprettelsen af ​​Macallan trækker på den afgørende påvirkning fra Spanien, Nordamerika og Skotland - og af deres respektive naturlige råvarer kombineret med traditionelle metoder og håndværk.

Macallan-destilleriet blev grundlagt af Alexander Reid, bygmand og skolelærer. Områdets oprindelige navn var "Maghellan", hentet fra det galliske ord "magh", der betyder frugtbar jord og "Ellan", fra munken St. Macallan Estate indtil 1400. Landmændene havde lavet whisky på deres Speyside-gårde i området i århundreder ved hjælp af deres overskydende byg i de roligere vintermåneder.

MacAllans omdømme for det ekstraordinære er kendetegnet ved de helt specielle kvalitets egetræfade, som Macallan er kendt for. De håndplukkede fade leveres med krævende specifikationer fra The Macallan Whisky Mastery Team, indkøbt, udformet, ristet og krydret under det vågne øje af Macallan Master of Wood. For ethvert udtryk af Macallan er kvaliteten af ​​whisky i vid udstrækning afhængig af kvaliteten på de ege fade, den er modnet i, samt kvaliteten af ​​deres spirit destilleret fra vand, gær og byg. Med op til 80% af Macallans endelige karakter og smag bestemt af fadekvalitet er dette den mest fremtrædende faktor for at sikre og levere kvaliteten og stilen af ​​deres single malt.

Alle deres whiskyer tager 100% af deres farve fra det træ, hvor de modnes. Da træ er et naturligt produkt, er hvert træ forskelligt og giver whiskyen forskellige smag og farver under modningen. Whiskyproducenternes dygtighed sikrer, at farve er så konsistent som muligt til tappning foretages gennem styring og valg af fade, der giver spektret af naturlig farve, der er essentiel for Macallan single malt.

Macallan arbejder tæt sammen med producenter i Spanien, som leverer fadene og som kommer fra skovene i det nordlige Spanien. Derefter "krydres" fadene i 18 måneder, før de fragtes til Skotland, hvor de fyldes med The Macallan 'new make' spirit.