The MacAllan "Fine Oak" - 18 års

2.500,00 kr

 

"The Fine Oak"

Her er en af de store MacAllan whisky. 18 år på de bedste fade i verden og ud af det kommer en af de bedste 18 års whisky.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

Varm, eksotisk og floral med en note af jasmin, tropisk frugt og røg.

tabs-icon2 Smag

Blød og rig med noter af citrus. krydderi trærøg.

Beskrivelse

Respekteret og beundret af verdens whiskynydere er Macallan den whisky, som alle andre producenter skal bedømmes mod. Dette omdømme er blevet opbygget af "The Masters of Spirit and Woov". Disse håndværksmænd har været i gang med dette siden 1824.

De 6 søjler som Macallans omdømme er bygget på er:

Det gamle Easter Elchies hus fra 1700 tallet overvåger stadig destilleriet og giver konstant stedet en vis ånd. - De meget små potstills som giver den unikke koncentration til det new spirit. - Man er det destilleri der "cutter" mindst muligt new spirit. Kun 16 % af alkoholen vurderes fin nok til at komme på fad. - De helt exceptionelle træfade. - Man tilsætter aldrig farve. - Man smager hele tiden på de hvilende fade og på det helt rigtige tidspunkt tappes den færdige whisky på flaske.

18 års FINE OAK er i denne udgave i et ældre design og derfor mere samler værdig. Flaske og udstyr er i perfekt stand (se billede). Fine Oak er en type whisky fra Macallan hvor man skifter fade i de 18 år som whiskyen modner. Både ex-bourbon og ex-sherry er en del af fadene. Denne whisky er kommet på flaske i 2007.

Se MacAllans hjemmeside HER - Tag en video tur til destilleriet HER

Område og Producent

Macallan var en af ​​de første destillatører i Skotland, der blev lovligt licenseret. Siden da har man opbygget et ry som en af ​​verdens førende single malt whisky. Oprettelsen af ​​Macallan trækker på den afgørende påvirkning fra Spanien, Nordamerika og Skotland - og af deres respektive naturlige råvarer kombineret med traditionelle metoder og håndværk.

Macallan-destilleriet blev grundlagt af Alexander Reid, bygmand og skolelærer. Områdets oprindelige navn var "Maghellan", hentet fra det galliske ord "magh", der betyder frugtbar jord og "Ellan", fra munken St. Macallan Estate indtil 1400. Landmændene havde lavet whisky på deres Speyside-gårde i området i århundreder ved hjælp af deres overskydende byg i de roligere vintermåneder.

MacAllans omdømme for det ekstraordinære er kendetegnet ved de helt specielle kvalitets egetræfade, som Macallan er kendt for. De håndplukkede fade leveres med krævende specifikationer fra The Macallan Whisky Mastery Team, indkøbt, udformet, ristet og krydret under det vågne øje af Macallan Master of Wood. For ethvert udtryk af Macallan er kvaliteten af ​​whisky i vid udstrækning afhængig af kvaliteten på de ege fade, den er modnet i, samt kvaliteten af ​​deres spirit destilleret fra vand, gær og byg. Med op til 80% af Macallans endelige karakter og smag bestemt af fadekvalitet er dette den mest fremtrædende faktor for at sikre og levere kvaliteten og stilen af ​​deres single malt.

Alle deres whiskyer tager 100% af deres farve fra det træ, hvor de modnes. Da træ er et naturligt produkt, er hvert træ forskelligt og giver whiskyen forskellige smag og farver under modningen. Whiskyproducenternes dygtighed sikrer, at farve er så konsistent som muligt til tappning foretages gennem styring og valg af fade, der giver spektret af naturlig farve, der er essentiel for Macallan single malt.

Macallan arbejder tæt sammen med producenter i Spanien, som leverer fadene og som kommer fra skovene i det nordlige Spanien. Derefter "krydres" fadene i 18 måneder, før de fragtes til Skotland, hvor de fyldes med The Macallan 'new make' spirit.