G - Gin - London Dry - Nordisk Bryghus Allingåbro, Danmark

395,00 kr

 

'Torkild's Gin'

Torkild Have er kendt viden om for at lave formidabel øl. Fra sit domicil i Allingåbro er han nu også begyndt at lave gin. Vi har smagt på den og den er ganske fortryllende. En mild gin med masser af smag af de op til 20 forskellige "botanicals", som Torkild bruger.

TypeGin
Indhold i CL50
LandDansk
Alkohol40 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft af de rigtig mange ingredienser der bruges

tabs-icon2 Smag

Mild og dejlig

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag, som ikke er så stærk

Beskrivelse

Mit sigte har været at lave en gin med en god balance, der både kan drikkes ren og i drinks. Jeg har designet smag og duft, så de udvikler sig med enebærnoter, citrusnoter og til sidst blomster og står med en lang smag, siger Torkild.

Endvidere siger Torkild; Basis for ginen er den såkaldte wash, der er malt, sukker og vand, gæret op med en gærtype, der er specielt egnet til destillering. Dette foregår på mit bryggeri, med det samme grej, jeg brygger øl på. Det man er ude efter, er at kunne lave en forholdsvis smagsneutral alkohol ved brænding af washen.

Der er brugt 20 forskellige botanicals til ginen, både traditionelle: Enebær, koriander og forskellige citrus. Derudover er der f.eks. ude fra den store verden en del eksotiske krydderier, og fra de hjemlige himmelstrøg bl.a. gran, fyr, skovmærke, timian, klitrose og tang.

Hvad anmelderne siger

Vi har smagt denne første gin fra Nordisk Bryghus og den er revolutionerende idet, at man her virkelig kan smage de enkelte ingredienser, selvom alkoholstyrken er over 45 %. En mild gin som kræver en mild tonic. F.eks 1724 fra Spanien.

Vi vurdere ginnen til at være exceptionel og giver den 6 stjerner

Område og Producent

Brændingen foregår på Brænderiet Enghaven i Mellerup, ca 10 kilometers kørsel og 3 minutters færgetur fra Nordisk Bryghus, der ligger i Allingåbro. Den første brænding giver en ca. 88-90% alkohol. Denne vandes ned til 50% alkoholstyrke og brændes igen, denne gang med de botanicals, Torkild omhyggeligt har valgt for at få den smag og duft, Han ønsker. Ved 2. brænding kommer han disse botanicals, der har ligget i blød i alkohol natten over på Brænderiet Enghaven. Torkild er selv med ved 2. brændingen, da han  gerne vil smage sig frem til, hvornår balancen føles rigtig mellem de de forskellige smagskomponenter, der jo frigives gradvist, efterhånden som brændingen skrider frem. Her lægges det såkaldte snit. Efter 2. brænding vandes ginen ned til færdig styrke og lægges på tank i mindst 1 måned. Det gør smagen blødere.