RON ZACAPA - "ROYAL" - SOLERA GRAN RESERVA ESPECIAL

2.495,00 kr

 

"The Royal"

En kongelig oplevelse fra legendariske Zacapa. Et romhus som mange romelskere stødte på da de smagte deres første rom, som ikke var pøset til med cola.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuatemala
Alkohol45 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Med en karakteristisk farve åbner Zacapa Royal sig til næsen med intense aromaer af chokolade, ristede mandler, kokos og fløde, med en behagelig sød og eksotisk finish.

tabs-icon2 Smag

Chokolade, kokos, ristet mandel, creme

Beskrivelse

En dejlig dekadent og lækker rom fra Ron Zacapa. Rå-rommen er blevet længe lagret i et Solera-system, mere almindeligt for sherry- og brandyproduktion, som er en samling af tønder, der er af forskellige aldre. Rom hentes fra den ældste tønde, som derefter fyldes op med rom fra den næstældste, selv genopfyldes fra den næstældste, og så videre. Dette skaber en fantastisk smagsbalance og sikrer, at der er noget meget gammel rom i hver flaske, der trækkes.

Denne særlige aftapning færdiggøres derefter på franske egetræsfade fra Le Bois du Roy (hvilket kan oversættes som Kongens Træ – refereret af denne flaskes kongelige titel). Dette gamle skovområde er dannet af fire skove, som blev beskyttet i det 13. århundrede af den franske monark selv. Fransk eg er kendt for at tilføje en lækker smag af tørret frugt til spiritus, meget anderledes end den vaniljerige amerikanske eg, og denne kvalitet passer fantastisk godt sammen med den tætte, tykke smag af den guatemalanske rom. Samlet set er gennemsnitsalderen for denne rom omkring 30 år. Nydere får her en luksuriøs sød og nøddeagtig rom med noter af appelsinskal. Rommen er aftappet ved 45% ABV og præsenteret i en karaffel-flaske med en herlig overdimensioneret kork og overdådig præsentationsæske. En rom af en enestående sjælden kvalitet, som næppe vil være tilgængelig i lang tid!

Område og Producent

Arven efter Maya kulturen indgår også i Zacapas tilgang til det at være virksomhed i et land med så stor en kulturarv og på hver flaske findes et Petate bånd, som er vævet palmefibre. Petate er et vævet ”sengetæppe” som er meget udbredt i landet.

Destillation er det der definer Zacapa roms karakter og man bruger single column still, sammen med copper still for at udvikle smagen og fjerne urenheder. Gæren producere den nøjagtige aromatiske base som de søger. De gærer melassen meget langsomt og det giver gæren tid til rigtig at indarbejde aromaen. Når det er tid til at gære melassen bruger firmaet sin egen gær stamme som stammer fra ananas frugten.

Zacapa rom bruger kun det første pres, når sukkerrørene bliver høstet og det er allerede her, at rommens usædvanlige smag og profil udvikles. Den frugtbare og syrerige jord, sammen med solskin året rundt, gør dette sted til det bedste sted at avle sukkerrør.

Plantagen hvor sukkerrørene kommer fra, ligger i vulkansk jord. 350 m over havets overflade. I 1976 blev byen 100 år og Guatemalas førende rom producent ville fejre det ved at kreerer noget specielt, nemlig Ron Zacapa Centenario. Ligesom flere andre rom rundt omkring i verden bruger Zacapa Solera metoden, som jo er kendt for at lagre og modne Sherry. I Zacapas Solera metode involvere man rom af forskellig alder, i tønder som før har indeholdt Bourbon, delikat Sherry og fine Pedro Ximenez vine. Hver dråbe af rom passerer hver type af fad, hvor rommen så får sine aromaer og smagen fra disse. Indeholder en blanding af forskellige Zacapa rom, som er mellem 6 og 25 år. Derefter får rommen en ekstra modning i gamle franske egetønder fra Cognac.