Bristol Classic rum - Belize - 11 års - Destilleret i 2005

795,00 kr

 

"Rum of Belize"

En af de største rom oplevelser jeg har haft, var da jeg fik lov til at smage en 12 års Belize rom hos en af de danske importører. En kæmpe smag og siden hen har jeg ledt efter en speciel aftapning fra det kendte destilleri TRAVELLERS. Jeg har nu fået fat i en 11 år gl. Belize rom.

TypeRom
Indhold i CL70
LandBelize
År2005
Alkohol46 %
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne Column Stll Rum viser frugt, mandler og krydret træ på næsen, som føres igennem på ganen med noter af vanilje og mild karamel. Den har en god og behagelig finish med noget længde og stil. Efter et stykke tid i glasset vil du mærke en tiltagende sødme.

tabs-icon2 Smag

Denne Column Stll Rum viser frugt, mandler og krydret træ på næsen, som føres igennem på ganen med noter af vanilje og mild karamel. Den har en god og behagelig finish med noget længde og stil. Efter et stykke tid i glasset vil du mærke en tiltagende sødme.

Beskrivelse

Belize er en lille stat, som ligger i Mellemamerika på sydøstkysten af Yucatan-halvøen. Belize er omkring 280 kilometer lang og 100 kilometer bred. Det nordlige Belize består af sumpagtige kystområder og regnskov. I syd ligger den lave bjergkæde Mayabjergene, hvor Belizes højeste punkt, Victoria Peak, på 1160 meter ligger. Ved Belizes kyst ligger den nordlige halvkugles største koralrev, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Der bor kun 400.000 indbyggere og landets officielle sprog er engelsk. Belize var Storbritanniens sidste koloni i Amerika, og de forblev en del af Det britiske Commonwealth. Den britiske monark er stadig statsoverhoved. 

Denne Reserve Rum of Belize er en Column Still Rum, som er destilleret i 2005 og afsendt af Travellers Liquor. I 2016 tappes det i Storbritannien af ​​Bristol Spirits. Det er en rom i den engelske stil, som er lagret i ex. bourbonfade. Den har en god og behagelig finish med længde og stil og er ikke tilsat sukker.

 

Område og Producent

Mød Jaime Omario Perdomo: Denne rom er fra Travelers Liquor i Belize. Historien om rejsende startede i 1953, da Jaime Omario Perdomo Sr. åbnede en bar i Belize by kaldet Travellers. På det tidspunkt var det standard, at barer lavede deres egen rom. Omario fulgte traditionen og lavede sin egen rom ved at kombinere forskellige smagsvarianter og ekstrakter. Han kaldte sin rom for rejsende. Folk kunne lide rommen, og for at lave den bedste kvalitet underskrev Omario en aftale om at bygge et destilleri med Luis Alberto Espat. Derved kunne Rejsende/de besøgende producere og forfine deres rom. I 1989 sluttede samarbejdet, men destilleriet fortsatte med Omarios-familien som ejere.