3,9 vivino

Petra Unger, Grüner Veltliner, Kremstal

135,00 kr
  • Køb 6 for 110.00 pr. fl. og spar 19%

 

"Das GV"

Østrig og navnlig druen Grüner Veltliner er forlængst sat på den globale vin dagsorden. Fantastiske vine i et ligeså fantastisk klima giver value for money.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
DruerGrüner Veltliner
God TilAperitif, Asiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2022
Alkohol12 %
Vivino3,9
30 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Friske og indbydende aromaer af gule æbler og pærer

tabs-icon2 Smag

sprød og frisk og med en kraftig mineral smag.

Beskrivelse

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal (1999), men er allerede definerende i området. Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau. Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hintere Point, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, der kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk.

Petra Ungers introvin er på Østrigs nationaldrue Grüner Veltliner og er pakket med gul frugt, let mandelbitterhed og aromaer af kridt og mørtel. Ekstremt lækker og givende. Lavet på førsteudvælgelsen fra Oberfelt og Gottschelle. Friske og indbydende aromaer af gule æbler og pærer. Petra Unger viser her med sin introvin, hvorfor hendes stil er blevet så eftertragtet. Grüner Veltliner fremstår her som sprød og frisk og med en kraftig mineral smag.

Se vingårdens hjememside HER

Område og Producent

Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, ofte med jordtypen løss i undergrunden, og de kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Det samlede vindyrkningsareal er 11 hektar i Niederösterreichs vindyrkningsregioner Kremstal (Gaisberg, Gottschelle, Hinters Kirchl og Oberfeld lokaliteter) og Wachau (Silberbügel lokalitet). Vindyrkningsarealet er beplantet med de hvide sorter af Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc, samt med de røde sorter Zweigelt og Pinot Noir. Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.

5417825