4,1 vivino

Weingut Alzinger - Grüner Veltliner Loibenberg - "Smaragd"

275,00 kr

 

"TOP DRITTE"

Weingut Alzinger høre absolut til top 3 vingårde i Østrig. I distriktet Wachau laves nogle af de mest terroir ægte vine.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandØstrigsk
OmrådeWachau
FyldeFrisk, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerGrüner Veltliner
God TilFisk, Skaldyr
År2017
Alkohol14 %
Vivino4,1
10 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Salt & peber, dyb krydderier og vegetabilske komponenter; dyb krop, koncentreret, cremet konsistens og alligevel med elegante kontrapunkter.

Beskrivelse

På begge sider af den altid tilstedeværende Donau åbner Wachau sig på mange måder for besøgende i regionen. Vandreture og sejlture, middelalderlige fællesskaber og imponerende panoramaer giver dig en mulighed for at nyde de dejlige vine. Disse har en af ​​de længste traditioner i Wachau.

I dag har besøgende mulighed for at prøve vine fra over 100, ofte meget forskellige, individuelle steder over en længde på kun 15 kilometer. De geologiske forhold (gnejs, skifer, loess, sand, marmor, vulkanske klipper) varierer lige så stærkt som de mange klimatiske påvirkninger, der skyldes Donaus modererende virkning, i de varme luftmasser fra det pannoniske øst og de kølige, alpine påvirkede vinde manifesterer sig fra Waldviertel.

Den allestedsnærværende druesort i Wachau er Grüner Veltliner, som fås i en imponerende række stilarter. Den understøttes af Riesling, en af ​​de store hvide druesorter i verden, der kan nå sit fulde potentiale i Wachau.

De sydvendte terrasser i Loibenberg har sol hele dagen og anses for at være de varmeste i Wachau. Mellem den første terrasse ved foden af ​​skråningen og den sidste på bakketoppen er der godt 200 meter i højden. Derudover er der mange vinmarker i skyggen af ​​beskyttende skove og grøfter åbne mod nord, hvis luft afkøler klimaet mærkbart, især om natten. Hvor forskellige jordbundene er på Loibenberg kan smages i vinen. Grüner Veltliner hovedsageligt er baseret på loess, som har en lidt varmere og mere cremet tekstur. 

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Leo Alzinger senior

Pioner og rollemodel. I begyndelsen af ​​80'erne begyndte Leo Alzinger at lave vine, der fokuserede på deres oprindelse og roligt, men præcist fortalte deres individuelle historier.

I midten af ​​halvfjerdserne overtog Leo Alzinger sen. hans forældres vingård, som derefter solgte deres druer til Dinstlgut i Loiben. Med 1983 -årgangen besluttede han at vinificere og markedsføre sine druer selv. Fra begyndelsen forfulgte han sin egen hensigt, en stil der ikke har ændret sig væsentligt den dag i dag. Præcision, klarhed, ligefremhed, filigran og livlighed var egenskaber, der hurtigt blev sidestillet med hans vine.

Det nødvendige stof til dette blev leveret af de bedste steder øst for Wachau, som skulle tolkes så præcist som muligt. Leo Alzinger senior har i mellemtiden overdraget ansvaret for vingården til sin søn, men arbejder stadig næsten hver dag i vinmarkerne og på stenmurene.

Leo Alzinger jun.

Godt rejst og alligevel dybt forankret i Wachau. Leo Alzinger kender mange veje, men han fortsætter i sin fars fodspor.

Inden Leo Alzinger jun. satte sig for at fortsætte det arbejde, hans far havde påbegyndt, fulgte han den klassiske vej for mange østrigske vinbønder og tog eksamen fra vindyrkningskolen i Klosterneuburg. Imidlertid var de følgende års rejse mere afgørende, idet tiden i Pfalz på vingården Müller-Catoir under den legendariske kældermester Hans Günter Schwarz var af kæmpe betydning. En høst i New Zealand afsluttede læreårene.

Selv efter det holdt Leo altid øje med grænserne - opfattede nye stilarter og observerede tendenser. I sidste ende bekræftede det imidlertid også, at han ville fortsætte på den vej, hans far havde valgt: at lade terroiren tale og fokusere på repræsentationen af ​​lokaliteterne og årgangene. Og så laver han i dag vine, der på den ene side holder et spejl til regionen og på den anden side fokuserer på en kølig, klar og præcis stil.

Vingård

Manuelt arbejde, grønnere, fremme jordens liv, selektiv høst: alt med det formål at spore de enkelte markers særegenheder i detaljer.

Arbejdet i vinmarkerne prioriteres højt, fordi det udfordrer næsten hver dag fra midten af ​​januar til slutningen af ​​oktober. Hver vingård har forskellige behov, og man er nød til at reagere individuelt på hver grund og hver vin. Beslutninger træffes, og især beslutningen om ikke at gøre noget, at være tålmodig, at vente og se, hvordan tingene udvikler sig, er blandt de sværeste af alle.

Væsentlige indgreb, som fremmer balancen mellem vinstokken i vingården, er for eksempel, skånsom beskæring, prunning for at fremme jordens liv og biodiversitet, bevidst baldakinarbejde for at reagere på vejret, eller det rigtige tidspunkt at høste for at skabe en ideel balance mellem surhed, krop, alkohol og aromaer.

kælder

Alzinger vine skal fortælle historien om deres årgang og deres oprindelse. Man ledsager og observerer dem og forsøger at tilbyde dem det bedste miljø for deres udvikling.

Vinfremstilling er et samspil mellem naturlige forudsætninger og vinmagerens kontinuerlige besættelse for at bruge den til at presse den mest autentiske og individuelle vin muligt. Arbejdet i kælderen er baseret på ønsket om tilstrækkelig flaske den balance, der er opnået i vingården, og de specifikke egenskaber ved de respektive vinmarker.

For at komme til punktet i en nøddeskal gør man så lidt som muligt og så meget som nødvendigt. En stor rolle spilles af lagringen på store træfade, som giver vinene det ideelle miljø at danne og udvikle i fred.