OCTAVE GLENTAUCHERS 2009 7 YEARS OLD WHISKY

875,00 kr

 

"The Mother"

Denne 7-årige aftapning har spenderet sine sidste ni måneder på et first-fill oktavfad, og er tappet ved flotte 52.2%. Destilleret d. 15-01-2009 og flasket i 2017 til det danske marked, har vi her at gøre med en aftapning, der lader danskerne smage på et destilleri, som man sjældent har lejlighed til at smage.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol52,2 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne aftapning har en duft af friskbagt brød breder sig, og den søde fornemmelse af cornflakes tager over, før let citrus stikker hovedet frem før den giver plads til en smøragtig fornemmelse i næsen, der tilmed byder på saltlakrids og et hint af chokolade og rosiner.

tabs-icon2 Smag

Smagen er domineret af anis og et godt skud peber, der prikker og breder sig på tungen, før den udvikler sig i retning af mørk chokolade, vanilje og modne bær.

tabs-icon3 Eftersmag

Ved afslutningen fornemmer man tydeligt fadets indflydelse og tørret abrikos titter frem.

Beskrivelse

Glentauchers blev grundlagt i 1898, og er at de få destillerier grundlagt i den tid, der har overlevet op til i dag. De har kontinuerligt produceret whisky til de verdensberømte og højtelskede blends fra Ballentine’s og Teacher’s, kun afbrudt af en ”pause” fra 1985 til 1992, hvor produktionen ophørte. Destilleriet har hjemme ved kanten af Craigellachie-skoven nogle få kilometer fra landsbyen Keith, der kan spore sine aner tilbage til 700-tallet, hvor det lød det mindre mundrette navn Kethmalruff.

Man kender kun til fire officielle aftapninger fra Glentauchers, da det meste af deres whisky havner i blends, men man kan være heldig at finde single malt fra de uafhængige aftappere. Deriblandt Duncan Taylor, der denne gang beriger danskerne med en eksklusiv aftapning, der kun er skabt i 120 eksemplarer.

Den typiske profil på Glentauchers er grønne æbler, pærer, malt og chokolade.

Duncan Taylor's hjemmeside HER - se også en video fra Speyside regionen HER

Område og Producent

I mange år har Duncan Taylor Scotch Whisky Ltd. eksperimenteret med brugen af forskellige fadstørrelser til modningen af deres single malt whisky. Eksperimenterne blev lavet på baggrund af den simple antagelse, at der er mere samspil mellem træ og spiritus over en kortere periode i et lille fad, end i fad af normal størrelse, hvilket i sidste ende giver en hurtigere "sammensmeltning" mellem træ, luft og alkohol.

En af virksomhedens mest succesfulde fremstød indenfor de seneste år har været indførelsen af deres Octave-aftapninger. Disse Octave-aftapninger er lagrede single malts, der er blevet modnet i en sekundær periode i mindre fade af typen sherrywood Octave casks. Størrelsen på et sherrywood Octavefad er kun en ottendedel ift. et almindelig sherryfad. Dette har man gjort for at opnå en bredere smagsprofil, uden at miste den oprindelige karakter fra de enkelte destillerier.

Typisk vil whiskyen ligge fra 6-18 måneder på de små Octavefade mens grundlagringen på de almindelige Hogshead-fade er meget forskellige fra aftapning til aftapning. Der findes mange forskellige aftapninger inden for denne Octave-serie, og enhederne bliver produceret i et yderst begrænset antal af hver udgave grundet de små Octavefade.