Lheraud Cognac Petite Champagne 1969 - I gl. flaske m/certifikat og org. kasse

5.995,00 kr

 

"Den sjældne"

Det sker ikke ofte, at man ser årgangs-Cognac, men Lhéraud har specialiseret sig i netop årgange og det gør de fantastisk. Det er klart at Cognac fra et bestemt år også er kostbart. Det er vældigt dyrt at have fade til at ligge så mange år og ikke nok med det, så forsvinder der en del til englene, som det populært udtrykkes. Det sker når 4-6 % af væsken fordamper hvert år.

 

TypeCognac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeCognac
År1969
Alkohol40 %
Duft

Den har en flot gylden farve, delikat duft af vanilje og chokolade

Smag

en fantastisk smag med noter af tørret frugt.

Beskrivelse

I Wineboutique har vi alle former for produkter med årgange, som er så gode til gaveidéer. Både som her Cognac, men også Armagnac HER og Portvine HER kan vi levere med "gamle" årgange.

Du behøver kun at se på emballagen for at indse, at denne vintage Cognac er et testamente til tidens forløb og dets betydning i Cognac. Flasken er personligt underskrevet og ankommer i en slående sort karaffel med en sort voksforsegling. Etiketterne stryges på flaskerne og voksen lavet på en nærliggende komfur.

Lhéraud Cognac er definitionen af ​​håndværk. Det er kærligt indpakket i en gammel muslin klud, og bokset i en smuk sort læder boks præget i sølv. Flasken lægges omhyggeligt i halmfarvet raffia. Også inkluderet er et håndskrevet brev fra Cellar Master selv, der beskriver de fineste intricacies for denne eksklusive Cognac.

Se en skøn video fra Lheraud HER

Du kan gå på opdagelse i Cognac huset Lhéraud HER

Område og Producent

I 1680 begyndte Alexandre Lhéraud at dyrke jorden i landsbyen Lasdoux, tæt ved Cognac i Charente. Siden har produktionen af kvalitetscognac udviklet sig. Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud, også kaldet “Livets vand”, er ældgammel, og den forbliver familiens dygtighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognac’er.

De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade. Denne store og uovertrufne cognac stammer fra det familieejede firma Lhéraud, som står for noget af det absolut bedste cognac, hvis ikke det er det bedste.

Cognac Lhérauds vinstokke er plantet til Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard; De sidste to sorter blev vokset mere udbredt i fortiden, men blev modtagelige for forskellige vinstesygdomme og blev over tid erstattet af Ugni Blanc. I dag er Cognac Lhéraud en af ​​de få destillerier, der producerer cognacs ved hjælp af en blanding af alle tre sorter.

I modsætning til de fleste af verdens øvrige brandies produceres cognac ved dobbelt destillation af en sur syre hvidvin. God cognac skal begynde med en god vin, som den, der er lavet på Lhéraud-familiens vinmarker. Lhérauds cognacs er stadig fremstillet i en traditionel alembisk kobberpotte. Destillation begynder i december, efter den anden fermentering, og gøres manuelt uden elektroniske styringer eller enheder. De valg, der blev truffet under destillation - mild eller stærk opvarmning, hvor man laver "la coupe" eller "cut", der adskiller det første og sidste destillat fra "le coeur" eller "hjertet" - har alle stor betydning for eaux de vie .

Lhéraud cognacs er modnet i Limousin og Tronçais egetønder, nogle i årtier. Unge cognacs sættes i nye tønder i et par år, hvilket giver egetræ smag; Efter denne periode overføres cognacen til ældre tønder for længere og korrekt modning. Over tid fordamper vandet i brandyen, ligesom alkoholen; mellem 2 og 5 procent ren alkohol, der kaldes englenes andel, fordampes fra hvert tønde hvert år. I løbet af processen med fordampning og koncentration bliver brandy'en også påvirket af ilt, hvilket får brandy'en til at blødgøres og blive mere duftende, samt at tage en rig brun brunfarvet farve.