4,4 vivino

Jordan Wines - Nine Yards Chardonnay

325,00 kr

 

"The Terroir"

Denne vin er det ultimative udtryk af vingårdens terroir. Nine Yards Chardonnay er fra de absolut bedste marksteder på vingården. Her går Jordan hele vejen eller som de siger: "The whole nine Yards"

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeStellenbosch
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino4,4
tabs-icon1 Duft

Næsen er gavmild og byder velkommende på citrus, moden pære, kanel, æbler, majs og brændt træ og krydderier fra fadet

tabs-icon2 Smag

Efter at vinen har modnet 'sur lie' i 13 måneder på 92 % nye franske fade udvikler vinen sig til at være særdeles rig og med en klassisk stil, men med et moderne tilsnit. Her finder du masser af blomster, smør og limeolie. Så kompleks en vin finder du sjældent og den smager bedre end mange en bourgogne.

 

tabs-icon3 Eftersmag

Flot flot struktur, frisk syre i perfekt samspil med den fyldige smørfedme. Kompleks vidunderlig hvid fra Jordan, der kan roligt kan drikkes over den næste håndfuld år.

Beskrivelse

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage.
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten!

I de senere år har vinene høstet mere og mere anerkendelse og er nu blandt de tre bedste vingårde i Sydafrika.

Anmeldelserne er talrige og taler deres eget tydelige sprog. Først og fremmest er vinene fra Jordan altid ekstrem stærkt repræsenteret i den nationale ”Top SA Wines” (Sydafrikas årlige officielle liste over de bedste vine fra hele landet) – og alene i 2019 var 5 af deres vine blandt top 100! Derudover har den yderst respekterede og prisvindende vinanmelder og MS Tim Atkin i 2018 og 2019 givet både 93, 94 og 95 point og Robert Parker har været helt oppe på 93 point

Denne fantastiske vin er en Chardonnay med stor fedme og friskhed. Sydafrikas Chassagne Montrachet

Nine Yards Chardonnay er det ultimative udtryk af vingårdens terroir. Den hvide perle er fra de absolut bedste marksteder på vingården og her går Jordan hele vejen, eller som de siger: “The whole nine Yards”

Chardonnay-druerne ligger ’sur lie’ i 10 måneder på 70 % nye og 30 % brugte små fade fra Bourgogne. Altså hvor vinen ligger og tager smag af de gærrester og drueskaller, der ligger sammen med vinen.

Se en video fra oven HER og se en video der handler om Stellenbosch vinområdet HER

 jordanwines.com/

Hvad anmelderne siger

wsa_winning

Optræder i Vivino's 2019 Wine Style Awards: South African Chardonnay

top_ranked

Blandt top 1% af alle vine i verden

 

Anmeldelserne er talrige og taler deres eget tydelige sprog. Først og fremmest er vinene fra Jordan altid ekstrem stærkt repræsenteret i den nationale ”Top SA Wines” (Sydafrikas årlige officielle liste over de bedste vine fra hele landet) – og alene i 2019 var 5 af deres vine blandt top 100! Derudover har den yderst respekterede og prisvindende vinanmelder og MS Tim Atkin i 2018 og 2019 givet både 93, 94 og 95 point og Robert Parker har været helt oppe på 93 point

Område og Producent

Garys forældre, Ted og Sheelagh købte Stellenbosch ejendommen i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering. Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy, som nu har overtaget vingården, vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner! Jordan familiens vine er blevet meget eftertragtede og derfor er vores lager af deres vine begrænset.

Gary og Kathy Jordan har siden 1993 lavet verdensklasse vine på en gård med historie tilbage 300 år. Han er en geolog, hun er økonom - sammen er dette mand og kone hold et fænomen.

Fra Jordens bjergside vinmarker man har en spektakulær panoramaudsigt over Table Mountain, False Bay og Stellenbosch. Gary og Kathy arbejdede internationalt i to år og raffinerede deres høj energi instinkter med praktisk erfaring. De kom hjem for at bygge en kælder i 1992.

Det følgende år blev vinene bedømt til at kunne blive tappet og derved bære Jordans navn. Fra det første år var det indlysende, at en ny stjerne var blevet tilføjet til vinmiljøet i Stellenbosch. Fortsat succes har udvidet med vine, der har fokus på stærke individuelle vine, der kombinerer den frugtfulde tilgængelighed af den nye verden med den gamle klassiske elegance.