4,4 vivino

Jordan Wines - Nine Yards Chardonnay

325,00 kr

 

"The Terroir"

Denne vin er det ultimative udtryk af vingårdens terroir. Nine Yards Chardonnay er fra de absolut bedste marksteder på vingården. Her går Jordan hele vejen eller som de siger: "The whole nine Yards"

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeStellenbosch
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino4,4
Smag

Efter at vinen har modnet 'sur lie' i 13 måneder på 92 % nye franske fade udvikler vinen sig til at være særdeles rig og med en klassisk stil, men med et moderne tilsnit. Her finder du masser af blomster, smør og limeolie. Så kompleks en vin finder du sjældent og den smager bedre end mange en bourgogne.

 

Beskrivelse

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage.
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten!

I de senere år har vinene høstet mere og mere anerkendelse og er nu blandt de tre bedste vingårde i Sydafrika.

Se en video fra oven HER og se en video der handler om Stellenbosch vinområdet HER

 jordanwines.com/

Hvad anmelderne siger
Optræder i Vivino's 2019 Wine Style Awards: South African Chardonnay
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Garys forældre, Ted og Sheelagh købte Stellenbosch ejendommen i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering. Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy, som nu har overtaget vingården, vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner! Jordan familiens vine er blevet meget eftertragtede og derfor er vores lager af deres vine begrænset.

Gary og Kathy Jordan har siden 1993 lavet verdensklasse vine på en gård med historie tilbage 300 år. Han er en geolog, hun er økonom - sammen er dette mand og kone hold et fænomen.

Fra Jordens bjergside vinmarker man har en spektakulær panoramaudsigt over Table Mountain, False Bay og Stellenbosch. Gary og Kathy arbejdede internationalt i to år og raffinerede deres høj energi instinkter med praktisk erfaring. De kom hjem for at bygge en kælder i 1992.

Det følgende år blev vinene bedømt til at kunne blive tappet og derved bære Jordans navn. Fra det første år var det indlysende, at en ny stjerne var blevet tilføjet til vinmiljøet i Stellenbosch. Fortsat succes har udvidet med vine, der har fokus på stærke individuelle vine, der kombinerer den frugtfulde tilgængelighed af den nye verden med den gamle klassiske elegance.