High West - Utah - Rendezvous Rye Whisky

695,00 kr

 

"The Utah meeting"

High West Whiskey er det eneste whiskey destillery i staten Utah. Her laves rye og bourbon whiskye i den højere ende af kvalitetsskalaen. Det har adskillige af verdens anmeldere smagt og de giver dette helt unikke destilleri topkarakter.

 

TypeWhisky
Indhold i CL75
LandNordamerikansk
Alkohol46 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En stor næse af kanelstang, nellike, vanille, pebermynte, karamelliseret sukker og tørret frugt

tabs-icon2 Smag

Meget krydret, med kanel, sprød mynte og fennikel, underliggende søde noter af karamel, melasse, vanille, makron, kakao og kandiseret frugt .

tabs-icon3 Eftersmag

Enorm rugkrydderi, kanel, appelsinskorpe og vanilje, og det holder i evigheder.

Beskrivelse

Rendezvous Rye er destillerits flagskibs whisky. Næsten alle andre rye (rug) whisky, du kan købe i dag, er næppe lovlige med kun 51-53% rug. Ikke Rendezvous Rye. Den hæder den måde, hvid whisky plejede at blive fremstillet med et højt rugindhold og fuld, kompromisløs smag. Med Rendezvous Rye får du en smag af autentisk rug whisky. 

High West's oprindelige whisky minder om den første whisky-fest ud i vest. Fra 1825 til 1840 var der den årlige sommersamling af mænd fra de høje nærliggende bjerge. Man samledes for at for at udveksle pelse og få forsyninger. Alkohol var ikke en af ​​"forsyningerne" ved det første møde. Dette blev hurtigt korrigeret med en generøs forsyning af whisky på det andet møde i Utahs Cache Valley (og alle efterfølgende møde!). Denne tradition for at importere whisky fra øst, gør at man nu fremstiller Rendezvous Rye fra lige rug whisky med høje rugmash. En højere andel maltet rug giver Rendezvous en unik smagsprofil med noter af krydret kanel, karamel, honning, melasse, tørret frugt og vanilje. Rendezvous Rye kuldefilteres ikke, et kosmetisk trin, der bruges til at fjerne de naturlige olier, der forårsager en dis, når whisky bliver kold. Dette fjerner også smag, tekstur og den dvælende finish man virkelig nyder. Hvis du ser en ufarlig "uklarhed" i Rendezvous Rye, skal du bare ryste flasken, og det vil forsvinde.

Se Nicolaj lave en præsentation af alle High West Whisky'erne HER High West hjemmeside HER og ligeledes en video HER

Hvad anmelderne siger

94 point- Robert Parker - Wine Advocate
95 Points- Malt Advocate Magazine
95 Points - Whisky Advocate
96 Points (Exceptionel) -Wine Enthusiast
Best Rye Whisky- 2010 American Distilling Institute Craft Whisky Competition

Område og Producent

High West Distillery blev grundlagt i 2006 af David Perkins og hans kone, Jane. David, en tidligere biokemiker, blev inspireret til at åbne sit eget destilleri efter at have set parallellerne mellem fermenterings- og destillationsprocessen og sit eget arbejde i biokemi under en rejse til Maker's Mark Distillery i Loretto, Kentucky. I 2004 flyttede David og hans familie til Park City, Utah for at starte deres nye fremtid og de begyndte at destillere i 2007. De valgte Park City på grund af Davids kærlighed til "the old west"og Utahs meget lidt kendte whiskyhistorie.

High West begyndte med ydmyge rødder og startede med et lille destillationsapperat på 250 gallon, samt en lille Saloon i en historisk hestestald. Det der engang var en lille forretning i Park Citys centrum, er vokset til at være et internationalt anerkendt brand. I 2015 åbnede High West deres destilleri i Wanship, Utah, der fungerer som et rum til whiskysmagninger, selskaber og restaurant. Samtidig huser rummet en kobberstill på 1600 gallon. I mellemtiden fortsætter salonen med at fungere som et must-visit gastro-destilleri.

High Wests produkter har modtaget adskillige priser. I 2016 udnævnte Whisky Advocate, USAs førende whiskymagasin High West til "Årets destilleri.


  • 1870 Sidste kendte lovlige stadig i Utah
  • 1884 Park City indarbejdet - Minearbejdere skaber Utahs bedste vandhul.

  • 1933 Utah giver 36. afstemning for at afslutte forbuddet "Ingen anden stat må fjerne denne herlighed fra Utah." 

  • 2001 David Perkins har whisky AHA øjeblik! Mens han besøger Makers Mark Distillery sammen med kone Jane.

  • 2006 High West bliver Utahs første juridiske destilleri siden 1870. Yippee Ki-Yay!
  • 2009 High West Saloon i Park City åbner

  • 2015 High West Distillery on Blue Sky åbner - markerer begyndelsen på en ny High West æra.

  • 2016 High West er kåret til årets destilleri af Whisky Advocate