- Beskrivelse
Ejer David Perkins skriver om denne Rye Whisky:
Vi bliver spurgt hele tiden, hvorfor "dobbelt" og hvorfor "!"? “Dobbelt”, fordi denne whisky er oprettet af to rug-whisky (begge mindst 3 år gammel; Udråbstegn er for at synliggøre vores mål med denne whisky: fremvis skønheden, der er rug, og for at skabe den mest krydrede rug-whisky i verden. Vi tror, vi gjorde det. Den yngre rug (fremskaffet af High West) produceres på en column still og smager af kanel, nellike, anis, eucalyptus og “gin-lignende” smage. Den ældre rug (destilleret af High West), der er fremstillet ved hjælp af en pot still, tilføjer en rigere, dristigere karakter og lige nok karamelsødme og træagtig vanilje-rigdom til at tage "bidet" af den yngre rug. Den færdige kombination er fed, afbalanceret, kompleks og perfekt til blanding. Vi anbefaler, at du prøver en Double Rye!
High West er Utahs første lovlige destilleri siden 1870 og verdens eneste ski-in gastro-destilleri. Hvis du befinder dig i Old Town Park City, skal du stoppe (eller stå på ski) ved at besøge os. Vi vil meget gerne dele vores lidenskaber med dig: det amerikanske vest, vores moderne vestlige sejre, amerikansk rodmusik, og selvfølgelig, at parre alle ovenstående med vores største passion - fremragende whisky. Bedre endnu, du burde komme ud til vores destilleri i bjergene i Wanship, Utah. Det er en fest for cowboys og det amerikanske vest.Se Nicolaj lave en præsentation af alle High West Whisky'erne HER High West hjemmeside HER og ligeledes en video HER
- Hvad anmelderne siger
91 Points: Jeffery Lindenmuth, Whisky Advocate
90 Points: John Hansell, Malt Advocate Magazine
93 Points (Exceptional): Beverage Testing Institute
International Review of Spirits: Gold Medal
A- Rating: Christopher Null, Drinkhacker.com
97 Points: Matt Colglazier, americancraftspirits.com- Område og Producent
High West Distillery blev grundlagt i 2006 af David Perkins og hans kone, Jane. David, en tidligere biokemiker, blev inspireret til at åbne sit eget destilleri efter at have set parallellerne mellem fermenterings- og destillationsprocessen og sit eget arbejde i biokemi under en rejse til Maker's Mark Distillery i Loretto, Kentucky. I 2004 flyttede David og hans familie til Park City, Utah for at starte deres nye fremtid og de begyndte at destillere i 2007. De valgte Park City på grund af Davids kærlighed til "the old west"og Utahs meget lidt kendte whiskyhistorie.
High West begyndte med ydmyge rødder og startede med et lille destillationsapperat på 250 gallon, samt en lille Saloon i en historisk hestestald. Det der engang var en lille forretning i Park Citys centrum, er vokset til at være et internationalt anerkendt brand. I 2015 åbnede High West deres destilleri i Wanship, Utah, der fungerer som et rum til whiskysmagninger, selskaber og restaurant. Samtidig huser rummet en kobberstill på 1600 gallon. I mellemtiden fortsætter salonen med at fungere som et must-visit gastro-destilleri.
High Wests produkter har modtaget adskillige priser. I 2016 udnævnte Whisky Advocate, USAs førende whiskymagasin High West til "Årets destilleri.
- 1870 Sidste kendte lovlige stadig i Utah
1884 Park City indarbejdet - Minearbejdere skaber Utahs bedste vandhul.
1933 Utah giver 36. afstemning for at afslutte forbuddet "Ingen anden stat må fjerne denne herlighed fra Utah."
2001 David Perkins har whisky AHA øjeblik! Mens han besøger Makers Mark Distillery sammen med kone Jane.
- 2006 High West bliver Utahs første juridiske destilleri siden 1870. Yippee Ki-Yay!
2009 High West Saloon i Park City åbner
2015 High West Distillery on Blue Sky åbner - markerer begyndelsen på en ny High West æra.
2016 High West er kåret til årets destilleri af Whisky Advocate