High West - Utah - American Prairi Bourbon

550,00 kr

 

"The Prairie"

High West Whiskey er det eneste whiskey destillery i staten Utah. Her laves rye og bourbon whiskye i den højere ende af kvalitetsskalaen. Det har adskillige af verdens anmeldere smagt og de giver dette helt unikke destilleri topkarakter.

 

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandNordamerikansk
Alkohol46 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

 Let karamel og sød vanilje

tabs-icon2 Smag

Rig og jordnær på ganen med velafbalancerede smage af slikkorn, honning nougat og kornsødbrød kiks

tabs-icon3 Eftersmag

Vanilje med et strejf af karamel

Beskrivelse

Ejer David Perkins skriver om denne Bourbon whiskey:

High West Distillery brænder for det amerikanske vests naturlige skønhed. Derfor ønsker vi at skabe opmærksomhed om et af de mest fantastiske projekter i vores tid: American Prairie Reserve i det nordøstlige Montana. Dette er en fantastisk indsats for at samle det største naturreservat i de nedre 48 stater. Når man trækker ud på sletterne i American Prairie Reserve, er det let at forestille sig landskabet, da Lewis og Clark og indianere så det, med tordnende flokke af bison, pronghornantiloper og præriehund, der luskede omkring, som prikker i horisonten. Når projektet er færdiggjort, vil reservatet være ca. 5.000 kvadrat miles; større end Yellowstone, Yosemite og Grand Teton Nationalparker tilsammen. americanprairie.org og se mere.

Pronghorn-antilopen er i stand til at løbe i en hastighed på op til 55 miles i timen og er Nordamerikas hurtigste landpattedyr og udfører kontinentets næstlængste landvandring på mere end 500 miles. På grund af deres trang til vandringer kræver pronghorn store områder med åbne og intakte græsarealer. Derudover er pronghornbestandene faldet 98% siden 1800-tallet på grund af ødelæggelse af habitater. American Prairie Reserve hjælper pronghorn gennem sin igangværende indsats for fjernelse af hegn og ved at bevare vilde dyrkorridorer.

High West American Prairie whiskye er en omhyggeligt udformet blanding af lige bourbons, der er mindst 3 år gammel.

Montana-kunstner Diane Whitehead malede det smukke Pronghorn på forsiden af ​​denne flaske.

Se Nicolaj lave en præsentation af alle High West Whisky'erne HER High West hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Silver Medal - Bourbon - High Rye - Whiskeys of the World 2015
Double Gold Medal - Fifty Best 2015
92 Points - The Tasting Panel

Område og Producent

High West Distillery blev grundlagt i 2006 af David Perkins og hans kone, Jane. David, en tidligere biokemiker, blev inspireret til at åbne sit eget destilleri efter at have set parallellerne mellem fermenterings- og destillationsprocessen og sit eget arbejde i biokemi under en rejse til Maker's Mark Distillery i Loretto, Kentucky. I 2004 flyttede David og hans familie til Park City, Utah for at starte deres nye fremtid og de begyndte at destillere i 2007. De valgte Park City på grund af Davids kærlighed til "the old west"og Utahs meget lidt kendte whiskyhistorie.

High West begyndte med ydmyge rødder og startede med et lille destillationsapperat på 250 gallon, samt en lille Saloon i en historisk hestestald. Det der engang var en lille forretning i Park Citys centrum, er vokset til at være et internationalt anerkendt brand. I 2015 åbnede High West deres destilleri i Wanship, Utah, der fungerer som et rum til whiskysmagninger, selskaber og restaurant. Samtidig huser rummet en kobberstill på 1600 gallon. I mellemtiden fortsætter salonen med at fungere som et must-visit gastro-destilleri.

High Wests produkter har modtaget adskillige priser. I 2016 udnævnte Whisky Advocate, USAs førende whiskymagasin High West til "Årets destilleri.


  • 1870 Sidste kendte lovlige stadig i Utah
  • 1884 Park City indarbejdet - Minearbejdere skaber Utahs bedste vandhul.

  • 1933 Utah giver 36. afstemning for at afslutte forbuddet "Ingen anden stat må fjerne denne herlighed fra Utah." 

  • 2001 David Perkins har whisky AHA øjeblik! Mens han besøger Makers Mark Distillery sammen med kone Jane.

  • 2006 High West bliver Utahs første juridiske destilleri siden 1870. Yippee Ki-Yay!
  • 2009 High West Saloon i Park City åbner

  • 2015 High West Distillery on Blue Sky åbner - markerer begyndelsen på en ny High West æra.

  • 2016 High West er kåret til årets destilleri af Whisky Advocate