Chablis, Grand Cru ’Vaudesir’, Domaine Garnier & Fils

499,50 kr

 


'Toppen af toppernes top'


En Grand Cru vin fra Chablis, fra en af de gode producenter er en fornøjelse, men du skal holde øje med årgangen, da det bestemt ikke er alle årerne, som laver supervin. Garnier & Fils har et lillebitte stykke på 0,3 ha. på den kendte mark, Vaudesir. De passer den kan du tro….

Læs mere
cl75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
FyldeFyldig, Mineralsk, Tør
God TilFisk, Skaldyr
druerChardonnay
År2012
Alkohol13 %
Vivino4,3
Beskrivelse

Detaljer

Domaine Garnier et Fils er et lille familiehus i Ligny-le-Châtel. De to brødre Xavier og Jérome har sammen med deres lille gruppe af ansatte en enorm passion for at lave chablis som skiller sig ud fra mængden – og til den rigtige pris.

www.chablis-garnier.com/

I glasset

Detaljer

Vaudesir lever i udpræget grad op til betegnelsen Grand Cru. Vinstokken gror på Kimmeridgian kalk, som er kendetegnende for Grand Cru marker. Vinen gærer i gennemsnitlig 120 dage, så det er en langsommelig proces, men nødvendig for at give vinen sin karakter. Herefter lager den ca. 2 år på 3 til 6 år gamle fade og herefter udvikler vinen sig over en lang periode på 10-20 år….. En storslået vin der har alt det vi kender fra de store hvide Bourgogne vine, også lidt til endda. Fedmen og kompleksiteten går hånd i hånd så smukt at man sjældent har oplevet noget så smukt, et harmonisk og velsmurt forhold der sjældent er set så ypperligt.
Område og Producent

Detaljer

Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. Resultatet: Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale! Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter, hvilket Chardonnay druen tit giver. De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvest-vendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.