4,5 vivino

Chablis, Grand Cru ’Vaudesir’, Domaine Garnier & Fils

695,50 kr

 

'Toppen af toppernes top'

En Grand Cru vin fra Chablis, fra en af de gode producenter er en fornøjelse, men du skal holde øje med årgangene fra dette distrikt, da det bestemt ikke er alle årerne, som laver supervin. Garnier & Fils har et lillebitte stykke på 0,3 ha. på den kendte mark, Vaudesir. De passer den kan du tro….

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
OmrådeChablis
FyldeFyldig, Mineralsk, Tør
God TilFisk, Skaldyr
DruerChardonnay
År2014
Alkohol12,5 %
Vivino4,5
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften giver dig med det samme "shelly marl roots, med noter af citrongræs, som er omgivet af korn gylden farve. Den fede og intense duft kontrolleres af en floral umiskendelig duft af roser

tabs-icon2 Smag

Smagen er særdeles vedholdende og overtages derefter af en eftersmag, som vil tage luften fra dig. Enhver vinkender bør have denne vin i sin kælder.

 

Beskrivelse

Domaine Garnier et Fils er et lille familiehus i Ligny-le-Châtel. De to brødre Xavier og Jérome har sammen med deres lille gruppe af ansatte en enorm passion for at lave Chablis som skiller sig ud fra mængden – og til den rigtige pris. Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. 

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter. De bedste vine kommer fra 7 Grands Cru vinmarker, som alle ligger på sydvestvendte skråniner og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.

Vaudesir lever i udpræget grad op til betegnelsen Grand Cru. Vinstokken gror på Kimmeridgian kalk, som er kendetegnende for Grand Cru marker.
Vinen gærer i gennemsnitlig 120 dage, så det er en langsommelig proces, men nødvendig for at give vinen sin karakter.
Herefter lager den ca. 2 år på 3 til 6 år gamle fade og herefter udvikler vinen sig over en lang periode på 10-20 år…..
En storslået vin der har alt det vi kender fra de store hvide Bourgogne vine, også lidt til endda.
Fedmen og kompleksiteten går hånd i hånd så smukt at man sjældent har oplevet noget så smukt, et harmonisk og velsmurt forhold der sjældent er set så ypperligt.

Se en video med ejeren HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

De er to brødre forenet af en fælles passion for vin, der værdsætter friheden til at gå ud over kravene i appellationen og samtidig respektere hver af deres terroirs identitet.

Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. Resultatet: Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale!

Garnier & Fils bruger traditionelle, miljøvenlige, økologiske metoder; de høster senere end de fleste, gæret med naturlig gær og aldrer vinene i meget store tønder. Forbedring hvert år, opnår denne spændende ejendom allerede storhed med dets Chablis, som tilbyder en delikat saltholdighed, der afspejler vingårdens unikke jordprofil. Deres vine omfatter en Petit Chablis, som er en dejlig entry-level flaske, samt 1er Cru og Grand Cru.

Jérôme arbejder vinmarkerne, og Xavier laver vinene. Sammen leder de en gruppe af nyere producenter i den nordligste del af Chablis. De erkender, at det kræver meget mere arbejde at producere kvalitetsvine i en sådan kølig region. De beviser også, at den ekstra indsats er vel det værd, da de to brødre nu skaber smukt afbalancerede vine med fantastisk modenhed, friskhed og mineralitet, med en frodig mundføling og tekstur samt en lys og sprød syre.

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter, hvilket Chardonnay druen tit giver. De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvest-vendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.