4,2 vivino

Petit Chablis - Domaine Garnier & Fils

245,00 kr
  • Køb 3 for 225.00 pr. fl. og spar 9%

 

"Petit is big"

Fra en monopol vinmark på 2,2 ha. kommer denne Petit Chablis. Seks måneder i rustfrit stål tanke og vinen får sin markante citrus friskhed i modsætning til enhver anden Chardonnay. Dette er Chardonnay når den er renest. Uden fad eller noget andet indblanding.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChablis
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerChardonnay
God TilFisk, Skaldyr
År2020
Alkohol13 %
Vivino4,2
26 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Klar og gylden fører vinen dig i en eksplosion af forårsblomstaromaer.

tabs-icon2 Smag

Generøst saftig, hengivende den sig i rige, modne, gule frugter, der slutter med noter af pomelo skal.

Beskrivelse

Domaine Garnier et Fils er et lille familiehus i Ligny-le-Châtel. De to brødre Xavier og Jérome har sammen med deres lille gruppe af ansatte en enorm passion for at lave chablis som skiller sig ud fra mængden – og til den rigtige pris. Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. 

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter. De bedste vine kommer fra 7 Grands Cru vinmarker, som alle ligger på sydvestvendte skråniner og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.

Husets ‘mindste’ er en Petit Chablis og er faktisk ikke så petit endda. Trods det er Garniers indgangsniveau er kvaliteten ikke til at tage fejl af. Det her smager godt! Stokke er ganske unge og kommer fra marker på i alt 3 hektar. Præcis som man gerne vil have det hos Garnier til en let og fin forsmag på Chablis-serien.

Det giver en perle af en Petit Chablis med noter af forårsblomster, tropisk frugt, citrus, melon og grønne æbler. Paletten er frisk, citrondomineret og elegant. Delikat saltet og flintet præg og noter af appelsin, honning og pomelo. Ekstra good-value-Chablis.

Vinen får lov til at gære i vanvittige 120 dage ved 20 grader, hvilket bidrager til den usandsynlige flotte lang eftersmag og store dybde.
Efterfølgende gennemgår vinen den malolaktiske gæring og herefter lagres den på store ståltanke i 6 måneder på bærmen.

Se en video med vingårdens winemaker HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
best_user_rated Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

De er to brødre forenet af en fælles passion for vin, der værdsætter friheden til at gå ud over kravene i appellationen og samtidig respektere hver af deres terroirs identitet.

Det tætte fællesskab, der forener de otte personer, der arbejder på deres virksomhed, afspejles i at dele sammen et glas af vores Chablis, Grand cru. samt Petit Chablis

Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. Resultatet: Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale!

Garnier & Fils bruger traditionelle, miljøvenlige, økologiske metoder; de høster senere end de fleste, gæret med naturlig gær og aldrer vinene i meget store tønder. Forbedring hvert år, opnår denne spændende ejendom allerede storhed med dets Chablis, som tilbyder en delikat saltholdighed, der afspejler vingårdens unikke jordprofil. Deres vine omfatter en Petit Chablis, som er en dejlig entry-level flaske, samt 1er Cru og Grand Cru.

Jérôme arbejder vinmarkerne, og Xavier laver vinene. Sammen leder de en gruppe af nyere producenter i den nordligste del af Chablis. De erkender, at det kræver meget mere arbejde at producere kvalitetsvine i en sådan kølig region. De beviser også, at den ekstra indsats er vel det værd, da de to brødre nu skaber smukt afbalancerede vine med fantastisk modenhed, friskhed og mineralitet, med en frodig mundføling og tekstur samt en lys og sprød syre.

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter, hvilket Chardonnay druen tit giver. De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvest-vendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.

france_wine_map