4,0 vivino

Domaine Chapuis - Chorey-Les-Beaune - Blanc

350,00 kr

 

"Bon Beaune"

Når du smager en vin fra Domaine Chapuis, overtager 170 års familietradition dine sanser, hvor hver årgang er en ny side, der skrives.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFisk
År2018
Alkohol13 %
Vivino4,0
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En fin duft af tropisk frugt

tabs-icon2 Smag

Friske noter og igen går de tropiske fruger igen

Beskrivelse

I over et århundrede har Domaine Chapuis videreført Bourgogne-tradition og ekspertise fra far til søn på de stejle skråninger af Corton-bjergskråningen, midt på "route des Grands Crus".
Et centralt sted mellem Chorey-Lès-Beaune og Pernand-Vergelesses, det er i Aloxe-Corton, i denne lille landsby, der befinder sig midt i vinstokkene, dyrker domainet ikke mindre end 12 ha vinstokke, som udgør de berømte hvidvins appellationer som Corton -Charlemagne eller Chorey-lès-Beaune, samt de ligeså berømte rødvins appellationer Aloxe-Corton - Aloxe-Corton Premier Cru - Corton Perrières eller Corton Languettes.
Dette gamle hus, der tidligere blev kaldt "La Villa des Roses", er med tiden blevet en vinavlerejendom af international anerkendelse

Chorey-les-Beaune-appellationen ligger nær Beaune ved foden af ​​landsbyen Aloxe-Corton. Jordbunden består for det meste af marly kalkstensalvioner på en stenet overflade, der kommer fra Corton-bakkens skråninger. Vinstokkene nyder godt af denne tørre undergrund, og den Chardonnay, der er plantet der, giver friske og frugtige vine. Struktur nok til at gemme i 6-10 år.

Chorey-lès-Beaune ligger på de lavere skråninger af Côte de Beaune . Dens nærmeste naboer er Aloxe-Corton og Savigny-lès-Beaune. Dens vine, generøse og imødekommende, tilbyder en fremragende introduktion til Bourgognes AOC Village.
I lang tid tidligere blev de solgt under navnene på deres mere prestigefyldte naboer, men deres krop og buket gav dem fuld ret til deres egen appellation Village, som de fik tildelt i 1970. Vinmarkerne dyrker hovedsageligt Pinot Noir-druer, men hvide druer (Chardonnay) ) tager en stigende andel af den samlede produktion og således denne fremragende hvidvin fra Domaine Chapuis.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER
 

Område og Producent

FAMILIEN CHAPUIS har ikke mindre end 170 års erfaring med at producere vin i Bourgogne. Det hele startede med Pierre Pavelot der købte 1,6 hektar på Charlemagne marken i 1850, hans datter giftede sig senere med Antoine Chapuis, og resten er historie. År efter år har de lært at læse klimaet, de kender hver en lille krog af deres terroir - det har gjort at de skaber uhørt høj kvalitet i alle årgange.

Den 6. generation, de to søskende Pierre og Claire Chapuis er i gang med at overtage ejendommen. Huset ejer 11 hektar med vinmarker i Cotes de Beaune omkring Corton højen. Det er primært rødvine, men også 2 forskellige områder med Chardonnay.

Domaine Chapuis er ikke økologisk certificeret, men har en HVE3 certificering som står for (high enviromental value) med fokus på at skabe biodiversitet i marken med begrænset brug af pesticider mm.
De bruger traditionelle franske fade med ca. 12 måneders. lagring til hvidvinene og 18 måneders lagring tilrødvinene, de bruger cirka 10 % nye fade, så de bevarer det reneste udtryk i vinene - mineralske og karakterfulde.

download_3