4,2 vivino

Domaine Chapuis - CORTON GRAND CRU LES PERRIÈRES

850,00 kr

 

"Corton GC"

Når du smager en vin fra Domaine Chapuis, overtager 170 års familietradition dine sanser, hvor hver årgang er en ny side, der skrives. Her noget af det mest sublime fra vingården. De sjældne og meget kostbare Grand Cru vine......

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

. Vilde jordbær, aromatiske kirsebær, læder, cigarskab

tabs-icon2 Smag

Stor Pinot Noir, hvor smagen er uhyggelig koncentreret. Terroir, syre, jord er så balanceret, som man kun får i disse Grand Cru vine

Beskrivelse

I over et århundrede har Domaine Chapuis videreført Bourgogne-tradition og ekspertise fra far til søn på de stejle skråninger af Corton-bjergskråningen, midt på "route des Grands Crus".
Et centralt sted mellem Chorey-Lès-Beaune og Pernand-Vergelesses, det er i Aloxe-Corton, i denne lille landsby, der befinder sig midt i vinstokkene, dyrker domainet ikke mindre end 12 ha vinstokke, som udgør de berømte hvidvins appellationer som Corton -Charlemagne eller Chorey-lès-Beaune, samt de ligeså berømte rødvins appellationer Aloxe-Corton - Aloxe-Corton Premier Cru - Corton Perrières eller Corton Languettes.
Dette gamle hus, der tidligere blev kaldt "La Villa des Roses", er med tiden blevet en vinavlerejendom af international anerkendelse

Corton er et legendarisk sted i Bourgogne, et sted hvor de helt store arbejder. Det er ikke anderledes med Chapuis, dette er deres top vin, prestige med prestige på, men til en yderst fair pris. Der findes ikke mange steder i Bourgogne hvor de to ting hænger sammen. Højeste kvalitet og lav pris for en Grand Cru. 8% nyt fad,. Vilde jordbær, aromatiske kirsebær, læder, cigarskab, lang liste af noter der fylder blokken ud. Flot vin med substans. Gemmepotentiale

 

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER

Område og Producent

FAMILIEN CHAPUIS har ikke mindre end 170 års erfaring med at producere vin i Bourgogne. Det hele startede med Pierre Pavelot der købte 1,6 hektar på Charlemagne marken i 1850, hans datter giftede sig senere med Antoine Chapuis, og resten er historie. År efter år har de lært at læse klimaet, de kender hver en lille krog af deres terroir - det har gjort at de skaber uhørt høj kvalitet i alle årgange.

Den 6. generation, de to søskende Pierre og Claire Chapuis er i gang med at overtage ejendommen. Huset ejer 11 hektar med vinmarker i Cotes de Beaune omkring Corton højen. Det er primært rødvine, men også 2 forskellige områder med Chardonnay.

Domaine Chapuis er ikke økologisk certificeret, men har en HVE3 certificering som står for (high enviromental value) med fokus på at skabe biodiversitet i marken med begrænset brug af pesticider mm.
De bruger traditionelle franske fade med ca. 12 måneders. lagring til hvidvinene og 18 måneders lagring tilrødvinene, de bruger cirka 10 % nye fade, så de bevarer det reneste udtryk i vinene - mineralske og karakterfulde.

download_3