4,0 vivino

Domaine Chapuis - Aloxe-Corton

450,00 kr

 

"Le petit Grand"

Når du smager en vin fra Domaine Chapuis, overtager 170 års familietradition dine sanser, hvor hver årgang er en ny side, der skrives. 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2018
Alkohol13 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget meget fin duft af modne røde bær

tabs-icon2 Smag

Man smager huset Chapuis. Vellavet vin som er klare i smag og udtryk

Beskrivelse

I over et århundrede har Domaine Chapuis videreført Bourgogne-tradition og ekspertise fra far til søn på de stejle skråninger af Corton-bjergskråningen, midt på "route des Grands Crus".
Et centralt sted mellem Chorey-Lès-Beaune og Pernand-Vergelesses, det er i Aloxe-Corton, i denne lille landsby, der befinder sig midt i vinstokkene, dyrker domainet ikke mindre end 12 ha vinstokke, som udgør de berømte hvidvins appellationer som Corton -Charlemagne eller Chorey-lès-Beaune, samt de ligeså berømte rødvins appellationer Aloxe-Corton - Aloxe-Corton Premier Cru - Corton Perrières eller Corton Languettes.
Dette gamle hus, der tidligere blev kaldt "La Villa des Roses", er med tiden blevet en vinavlerejendom af international anerkendelse

Aloxe-Corton er en lille landsby i den nordlige ende af Côte de Beaune -underregionen i Bourgogne . Det er placeret på sletterne under Cote d'Or-skrænten, lige nord for Beaune , i et af de tættest plantede områder i regionen. Alt på nær en lille mængde af produktionen er af rødvin fra Pinot Noir druen.

"Corton"-delen af ​​kommunens navn er generelt det, der fanger Bourgogne-drikkernes opmærksomhed og blev føjet til Aloxe i midten af ​​det 19. århundrede. Det er en reference til Corton -bakken  – kilden til Côte de Beaunes eneste Grand Cru -rødvine – som har haft deres egen Corton Grand Cru - Appellation (adskilt fra den kommunale Aloxe-Corton landsby titel ) siden 1937. Aloxe-Corton vinmarker blev klassificeret i 1982, hvor omkring en tredjedel af dem fik status som Aloxe-Corton Premier Cru .

Aloxe-Corton appellationen, skabt i 1938, dækker produktionen af ​​både røde og hvide vine fra henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay, selvom det i virkeligheden kun er en lillebitte procentdel, der er hvide - Chardonnay står for knap to hektar ud af 118 i alt (4,5 acres ud af 291 acres). Denne præference for røde kan forklares med tilknytningen til de berømte Corton Grand Cru røde; generelt tiltrækker disse Aloxe-Corton rødvine højere priser end dem af tilsvarende kvalitet fra nærliggende kommuner.

Corton-bakken ligger nord for enden af ​​Côte de Nuits, hvor vinstokke blander sig med stenbrud. Vinmarkerne til denne vin danner et slags amfiteater, som ikke findes andre steder her. På den sydlige side af appellationen består de mørke jordarter af kalkstensrester, mens dem på den nordlige side er hovedsageligt småsten. Vinen bliver fadlageret på gamle bourgogne barriques, som giver en blød og rund tekstur, masser af syre, friske røde bær, bagekrydderier og jord toner.. et mesterværk til pengene. Kompleks og elegant vin

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER

Område og Producent

FAMILIEN CHAPUIS har ikke mindre end 170 års erfaring med at producere vin i Bourgogne. Det hele startede med Pierre Pavelot der købte 1,6 hektar på Charlemagne marken i 1850, hans datter giftede sig senere med Antoine Chapuis, og resten er historie. År efter år har de lært at læse klimaet, de kender hver en lille krog af deres terroir - det har gjort at de skaber uhørt høj kvalitet i alle årgange.

Den 6. generation, de to søskende Pierre og Claire Chapuis er i gang med at overtage ejendommen. Huset ejer 11 hektar med vinmarker i Cotes de Beaune omkring Corton højen. Det er primært rødvine, men også 2 forskellige områder med Chardonnay.

Domaine Chapuis er ikke økologisk certificeret, men har en HVE3 certificering som står for (high enviromental value) med fokus på at skabe biodiversitet i marken med begrænset brug af pesticider mm.
De bruger traditionelle franske fade med ca. 12 måneders. lagring til hvidvinene og 18 måneders lagring tilrødvinene, de bruger cirka 10 % nye fade, så de bevarer det reneste udtryk i vinene - mineralske og karakterfulde.

download_3