4,0 vivino

Domaine Chapuis - Savigny Les Beaune - Rouge

350,00 kr

 

"The life of Beaune"

Når du smager en vin fra Domaine Chapuis, overtager 170 års familietradition dine sanser, hvor hver årgang er en ny side, der skrives. Rødvinene fra Savigny er normalt gode køb for en Bourgogne.....

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFrugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol13 %
Vivino4,0
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Fin pinot næse, som faktisk kan gå over i sorte bær

tabs-icon2 Smag

Let urtet og leret smag. Vældig terroir dreven

Beskrivelse

I over et århundrede har Domaine Chapuis videreført Bourgogne-tradition og ekspertise fra far til søn på de stejle skråninger af Corton-bjergskråningen, midt på "route des Grands Crus".
Et centralt sted mellem Chorey-Lès-Beaune og Pernand-Vergelesses, det er i Aloxe-Corton, i denne lille landsby, der befinder sig midt i vinstokkene, dyrker domainet ikke mindre end 12 ha vinstokke, som udgør de berømte hvidvins appellationer som Corton -Charlemagne eller Chorey-lès-Beaune, samt de ligeså berømte rødvins appellationer Aloxe-Corton - Aloxe-Corton Premier Cru - Corton Perrières eller Corton Languettes.
Dette gamle hus, der tidligere blev kaldt "La Villa des Roses", er med tiden blevet en vinavlerejendom af international anerkendelse

Savigny-lès-Beaune er en stor landsby i underregionen Côte de Beaune i Bourgogne , beliggende mellem bjergskråningerne i en underdal af Côte d'Or-skråningerne

Næsten alle Savigny-lès-Beaune vine er røde, produceret af Pinot Noir . De ligner i stilen de røde vine fra Beaune, idet de hverken er så elegante som Volnay eller så kraftfulde som Pommard, men alligevel generelt pålidelige og god værdi for pengene. Kun omkring 10 procent af appellationens vine er hvide.  Selvom det ikke er et af de mest berømte navne i vinkredse i Bourgogne, er Savigny-lès-Beaune  en af ​​regionens mere produktive appellationer. Kun Meausault, Gevrey Chambertin og Beaune producerer mere vin årligt.

Vinmarken i Savigny-les-Beaune ligger på bredden af ​​Rhoin, en lille bæk, der skærer gennem Côte de Beaune. Vinmarkerne er plantet på blide skråninger ved Rhoin med et sydligt aspekt. Det grænser op til lerjorden på Corton-bakken. Jordbundens dybde er med til at give vinen en kraftig frugtsmag.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER

Område og Producent

FAMILIEN CHAPUIS har ikke mindre end 170 års erfaring med at producere vin i Bourgogne. Det hele startede med Pierre Pavelot der købte 1,6 hektar på Charlemagne marken i 1850, hans datter giftede sig senere med Antoine Chapuis, og resten er historie. År efter år har de lært at læse klimaet, de kender hver en lille krog af deres terroir - det har gjort at de skaber uhørt høj kvalitet i alle årgange.

Den 6. generation, de to søskende Pierre og Claire Chapuis er i gang med at overtage ejendommen. Huset ejer 11 hektar med vinmarker i Cotes de Beaune omkring Corton højen. Det er primært rødvine, men også 2 forskellige områder med Chardonnay.

Domaine Chapuis er ikke økologisk certificeret, men har en HVE3 certificering som står for (high enviromental value) med fokus på at skabe biodiversitet i marken med begrænset brug af pesticider mm.
De bruger traditionelle franske fade med ca. 12 måneders. lagring til hvidvinene og 18 måneders lagring tilrødvinene, de bruger cirka 10 % nye fade, så de bevarer det reneste udtryk i vinene - mineralske og karakterfulde.

download_3