4,0 vivino

Pascal Clément - "Les Cailloux" - AOC Rully - Bourgogne

295,00 kr

 

"Rully Marie"

Pascal Clément  kommer fra en familie af vinproducenter, hvis ejendom blev oprettet i 1950 og med 20 års erfaring inden for vin og vin, skabte Pascal Clément sin egen vin i 2012.

 Siden barndommen er Pascal blevet næret af Bourgogne terroir, som han først lærte at respektere og derefter arbejde. Hans stil i områder og berømte handelshuse gav ham erfaring og knowhow.

Det er med stor lidenskab, at han forpligter sig til i dag at underskrive sine egne vine, med kun én sætning: kvaliteten af ​​en vin, respekten for terroiren.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Fisk
År2016
Alkohol13 %
Vivino4,0
Duft

Guldfarvet med grønne toner, der bliver en dybere smørfarvet med alderen. Vinen har aromaer af "hedgerow blomster" som acacia, havtorn, kaprifol og hvide sommerblomster. Også violer, citron, hvid fersken eller flint findes i nuancer. Med tiden udvikler den noter af honning, kvæde og tørrede frugter.

Smag

Smagen er frugtagtig, og livlig, samt afrundet, rig og dvælende frugtbarhed. En friskhed og blødhed går hånd i hånd.

Eftersmag

Meget fin og smørsgtig eftersmag

Beskrivelse

Cote Chalonnais starter hvor Coté D'or slutter og fortsætter yderligere 30 km. mod syd indtil Macon nås. Terrænnet er ikke en lang skråning, som hos Côte d'Or, men i stedet et skiftende og kuperet terræn. Det giver en generelt ringere kvalitet der tilmed varierer en del i området.

Rully er det mest kølige område i Cote Chalonnais. Det kølige klima gør det endnu sværere at lave god rødvin, hvorfor det i dag er de hvide som dominerer - og som også er de bedste.

Se en video fra " De Gyldne Skråninger" HER

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Pascal Clément er baseret i Savigny-les-Beaune, en berømt vinby kun få minutter fra Beaune, hovedstaden i Bourgogne. I en bygning fra 1850 er en storslået hvælvet kælder, med en kapacitet på 200 tønder.  På udkig efter kvalitet gør Pascal Clément det på den mest naturlige måde. Hvidvins fremstillingen begynder med direkte pres i hele klaser, efterfulgt af statisk klaring i rustfri stål tanke i en 10-12 timer. Derefter kommes druesaften i tønder via tyngdekraften iog disse egetønder har været brugt på denne måde en til tre gange.

Den alkoholiske gæring begynder i bidder. Pascal Clément's specificitet er at lade indfødte gær gøre deres arbejde. Modning er den proces, hvor vinen udvikler sine egenskaber. Dette varer 12-16 måneder og er underkastet regelmæssig smagning og analytisk overvågning. Modningskriterier er afgørende og varierer afhængigt af terroir; Målet er, at vinen skal være på toppen, før den er på flaske. Når modningen er færdig, staples vinene sammen for at kombinere tønder fra samme appellation i rustfrit stål tanke, hvor de efterlades for at blande igen efter 1 til 2 måneder og indtil aftapning.