4,4 vivino

Bodegas Figuero - "TINUS" - Ribera del Duero - 2015

1.995,00 kr

 

"Grande Duo"

Ribera del Duero har været investorernes baby i over 15 år. Billigt var jorden i starten og den var ideel til vindyrkning. Samtidig kom de moderne vinmagere og oenologer og de gjorde på få år området til verdens kæledægge. Tag bare “vores egen” Pingus, som danske Peter Sisseck har gjort til kultvin…..På højsletterne nord for Madrid modnes druerne perfekt. Om sommeren er her varmt om dagen og køligt om natten. Det gider druer godt. Her har du en vin som er fra øverste hylde i Ribera del Duero. En vin som fortjener at blive holdt af.

Vi har nu fået meget få flasker 2015 i huset. En vin som er sjælden.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeRibera del Duero
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerTempranillo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Stærke Oste
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,4
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kraftig, intens og meget fin næse, hvor moden sort frugt (brombær og lakrids) er forbundet med sort peber, violette blomster noter og brændte cigarer, der minder om cubanske cigarer. I hver luftning afsløres nye nuancer og fornemmelser, der opfordrer os til at forlænge denne fantastiske oplevelse. 

tabs-icon2 Smag

Ganen imponerer med dens tæthed, dens flotte struktur og dens upåklagelige balance. Hvis alle de aromatiske følelser forlænges og intensiveres ved passage i munden, giver vinens kraft og elegance en næsten mystisk dimension

tabs-icon3 Eftersmag

Uha det er for vildt laughing

Beskrivelse

Indtil slutningen af 90’erne leverede Bodegas Garcia Figuero sine eftertragtede druer til Alejandro Fernandez fra tophuset Pesquera.
Stokkenes alder på mellem 40-80 år udgjorde en exceptionel god base for at frembringe ekstremt høje kvaliteter (hele 25 ha. af ejendommens besiddelser er over 60 år gamle).
Men springet ud i selv at skabe store vine var for spændende til at vinmager José Maria Garcia kunne lade være.
Hermed var Bodegas Garcia Figuero en realitet, og siden har vinhuset redet på en bølge af succes.
I slutningen af 1990’erne investerede han i et helt nyt vineri, hvor vinen kun føres rundt i vineriet via tyngdekraften. Et såkaldt “all gravity”-vineri.
Den nænsomme behandling af mosten, uden pumper, gør at vinen får mest mulig stabilitet og bevarer alle sine aromaer. Samtidig blev der indkøbt 720 nye egetræsfade, heraf 640 af amerikansk eg, resten af fransk eg.
Egne vinmarker af Tempranillo. Nemlig de to vinmarker i LA HORRA: Malasmañanas og Acos. Vinstok alder på næsten 90 år.

2015 årgangen var et lavt producerende år. Generelt var året perfekt for vinfremstilling og vinen er med kraftfulde frugtaromaer, balanceret tanniner, intens farve og god syre. Vinen blev gæret i store kar og herefter modnet i franske fade i 24 måneder. En Pingus bare til en 1/4 del af prisen. - 2015 er kvalificeret som et Excellent år.

tintofiguero.com/

Se en lille video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
97POINTS
Vivir el Vino Guide
Område og Producent

Vi besøgte sidst Bodega Figuero i august 2018, kort før høsten skulle landes. Felipe, som sammen med familien ejer vingården tog imod os og vi startede med at gå en tur i vinmarkerne. Vinmarken der ligger ved bodegaen er kun en lille del af de 50 ha der rådes over. Jorden består af ler og store kalksten. Leret holder på det vand der primært kommer om vinteren og stenen er gode til at holde på den varme, som der er masser af om sommeren.

Ribera er en del af det store nordlige plateau nord for Madrid og vinmarkerne ligger i 4-600 m højde og det gør at der kan blive rigtig koldt om natten. Det gør også at druerne bliver perfekt modnet og balancen mellem syre og sukker er ideel. Felipe bruger kun Temperanillo druer til sine vine, selvom at det er lovligt at bruge eksempelvis Cabernet Sauvignon. Vi fik efterfølgende en rundtur i den flotte bodega, hvor alt er i bedste orden. Senere smagte vi alle Figueros vine og vi var enormt imponerede. Vi har her efter valgt at tage alle Figueros vine i sortimentet.

TF_Felipe2_1